Όπου τις βρείτε μαζέψτε ή αγοράστε τις, βράστε τις, και φτιάξτε μια υπέροχη και υγιεινή σαλάτα.
Βρουβοβλάσταρα βραστά σαλάτα
Υλικά
• 1½ κιλό βρούβες
• ελαιόλαδο
• 1 - 2 λεμόνια
• 2 κουτ. σούπας ξύδι
• αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα χόρτα, αφαιρώντας τα ξερά και μαυρισμένα φύλλα, τα χοντρά κοτσάνια και τα σκουπίδια που περιέχουν. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με μπόλικο καθαρό νερό και τα ξεπλένουμε. Έπειτα τα μεταφέρουμε σε μια δεύτερη καθαρή λεκάνη, αδειάζουμε την πρώτη και την γεμίζουμε πάλι με νερό. Συνεχίζουμε να τα πλένουμε, βάζοντάς τα από λεκάνη σε λεκάνη, γεμίζοντας κάθε φορά με φρέσκο νερό. Θα χρειαστούν 5 ως 6 πλυσίματα, μέχρι το νερό να μένει καθαρό. Στο τρίτο νερό, βάζουμε και το ξύδι, (διώχνει τα ζουζούνια και για απολύμανση). Όταν καθαρίσουν τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν. | |
Γεμίζουμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα με νερό λίγο πάνω από τη μέση και τη βάζουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλάτι και τα χόρτα, και τα πιέζουμε ελαφρά μ᾿ ένα πηρούνι, να χωρέσουν. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να μαραθούν και να χαμηλώσουν λίγο, συνεχίζοντας το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για 25'- 30' περίπου, μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας δυο - τρεις φορές. | |
Όταν βράσουν τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σ' ένα μπωλ. Σερβίρουμε όσα πρόκειται να φάμε, τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με λεμόνι και ελαιόλαδο και τ᾿ ανακατεύουμε καλά. Όσα δεν φάμε, αφού κρυώσουν, μπορούμε να τα φυλάξουμε σκεπασμένα στο ψυγείο, για 2 - 3 μέρες. Οι βρούβες τρώγονται ζεστές αλλά και κρύες. Δείτε επίσης: Σαλάτα καρότο (καροτοσαλάτα) |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.