Header Ads

Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η ωραιότερη μακαρονάδα που μπορεί να γίνει με θαλασσινά, είναι αυτή εδώ που βλέπετε. Γίνεται πανεύκολα, με φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες, είναι γευστικότατη και αρέσει σε όλη την οικογένεια. Και χωρίς τυρί από πάνω, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως νηστίσιμο πιάτο. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Μακαρονάδα με γαρίδες κοκκινιστές

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά
 
•    500 γραμ. μακαρόνια 6 Νο
•    400 γραμ. γαρίδες καταψυγμένες ή νωπές
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    ¾ κρασοπότηρου σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
•    1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    200 γραμ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν.
Γαριδομακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαριδομακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και τη σωτάρουμε 1' - 2' ακόμη, για να βγάλει τα αρώματά της.
Ακολούθως ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, 3 - 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10'.
Γαριδομακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαριδομακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10' ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να δέσει η σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια, ολόκληρα ή σπασμένα στα δύο, σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή όσο αρέσει σ' εμάς.
Γαριδομακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαριδομακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρία τέσσερα λεπτά πριν ετοιμαστούν τα μακαρόνια, με μια τρυπητή πηρούνα, τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες.
Έπειτα παίρνουμε μια μεγάλη κουτάλα από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, τη ρίχνουμε στις γαρίδες, ανακατεύουμε και τα βράζουμε όλα μαζί για 3' - 4 ' ακόμη, για να ενωθούν οι γεύσεις τους.

Αν δεν είναι περίοδος νηστείας, τρίβουμε από πάνω ένα αλμυρό κεφαλοτύρι και τύφλα να 'χει η αστακομακαρονάδα!

Δείτε επίσης: Χταπόδι μακαρονάδα

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. ετοιμαζω τη συνταγη τωρα απλα δε μπορω να καταλαβω ποτε μπαινει ο χυμος ντοματας.. δεν το βλεπω καπου..θα τη βαλω μαζι με το νερο εγω τωρα και εχει ο Θεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα μου πολύ σωστά, ο χυμός πάει μαζί με το νερό.

      Διαγραφή
    2. Έγινε υπέροχη η μακαρονάδα! Με τις γαρίδες πρέπει να είμαστε αυστηροί στο βράσιμο μην μας σκληρύνουν και δεν τρώγονται μετά.. είναι κ ακριβές οι άτιμες. καλη συνεχεια!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα εγω στα υλικά βαζω και πιπεριές ψιλοκομενες και τις σβήνω με ούζο τις γαρίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν οι γαρίδες είναι φρέσκιες αφερούμε τα κεφάλια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Παναγιώτη αυτό είναι θέμα γούστου. Τα κεφάλια των γαρίδων έχουν όλη τη νοστιμιά, οπότε αν τα αφήσουμε εντάξει, ενώ αν τα αφαιρέσουμε, μπορούμε να τα βράσουμε σε λίγο νερό και να προσθέσουμε το ζωμό από τα κεφάλια γαρίδας που θα προκύψει, αντί για νερό στη συνταγή μας.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.