Ένα πολύ απλό, αλλά εξαιρετικά νόστιμο, νηστίσιμο πιάτο, που αρέσει και στα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, είναι πολύ θρεπτικό και χορταστικό, άρα ότι πρέπει και για τις περιόδους των νηστειών. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά
• 500 γραμ. ζυμαρικά, πένες ριγέ ή ριγκατόνι
• 300 - 400 γραμ. γαρίδες καταψυγμένες ή νωπές
• 1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ¾ κρασοπότηρου σπορέλαιο
• 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πένες με γαρίδες, μαγειρεμένες σε σάλτσα ντομάτας
Υλικά
• 500 γραμ. ζυμαρικά, πένες ριγέ ή ριγκατόνι
• 300 - 400 γραμ. γαρίδες καταψυγμένες ή νωπές
• 1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ¾ κρασοπότηρου σπορέλαιο
• 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν. Έπειτα προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, 4 - 5 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15' περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. | |
Στη συνέχεια, αν έχει εξατμιστεί πολύ νερό, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό και μετά ρίχνουμε τις πένες. Ανακατεύουμε να μην μας κολλήσουν και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή όσο μας αρέσει εμάς, ανακατεύοντας τακτικά. | |
Επτά λεπτά πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε τις γαρίδες (αν είναι κατεψυγμένες και μικρές ή λίγο παραπάνω αν είναι φρέσκες) και ανακατεύουμε. Όταν βράσουν οι πένες σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Δείτε επίσης: Νηστίσιμες μοναστηριακές χυλοπίτες |
1 Σχόλια
Η δική μου εκδοχή ως εξής: σοτάρω το κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά, σβήνω με κρασί (κόκκινο ή λευκό, αναλόγως τί έχω), ρίχνω τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο, σκεπάζω και σιγοβράζω έως να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνω τις γαρίδες και αφήνω μόνο για 3 λεπτά. Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή γιάσμιν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι γαρίδες είναι προβρασμένες και αποψυγμένες όταν τις αγοράζω από το μαγαζί.
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.