Header Ads

Η σαλάτα που ταιριάζει, ανάλογα με το φαγητό που έχετε

Η σαλάτα που ταιριάζει, ανάλογα με το φαγητό που έχετε - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το κοτόπουλο συνοδεύεται με όλων των ειδών τις πράσινες σαλάτες, αλλά ποια θα διαλέξουμε, εξαρτάται από τον τρόπο που θα το μαγειρέψουμε. Το ψητό κοτόπουλο, στη σχάρα ή στον φούρνο, συνοδεύεται με σαλάτα από ντομάτα, αγγούρι και πιπεριά, με λάχανο, με μαρούλι ή με ωμά καρότα. Η σάλτσες για τις σαλάτες αυτές μπορούν να περιέχουν από λαδόξιδο και μουστάρδα, μέχρι μαγιονέζα, γιαούρτι ή και διάφορα αρωματικά. Το ψητό κοτόπουλο συνοδεύεται και από αρκετές βραστές σαλάτες και γαρνιτούρες όπως, φασολάκια, κουνουπίδι, μπρόκολο ή φρέσκα σπαράγγια.

Το αρνί συνοδεύεται από διάφορες σαλάτες, ανάλογα με τον τρόπο που έχει μαγειρευτεί. Το ψητό αρνί, στη σχάρα ή στο φούρνο, συνοδεύεται συνήθως με ντοματοσαλάτα, αρωματισμένη με ρίγανη ή θυμάρι, με αγγούρι, κρεμμύδι και πιπεριά πράσινη, αλλά και σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι. Επίσης με φρέσκια σαλάτα από μαρούλι και διάφορα αρωματικά, όπως κρεμμυδάκι, άνηθος, κ.α.. Το αρνί κατσαρόλας συνοδεύεται με οποιαδήποτε πράσινη φρέσκια σαλάτα, της οποίας η σάλτσα θα πρέπει να είναι αρκετά αρωματική, δηλαδή να περιέχει άνηθο, μάραθο ή και κρεμμυδάκι, αλλά να μην είναι πολύ βαριά.

Το μοσχάρι συνοδεύεται με όλων των ειδών τις πράσινες σαλάτες, αλλά πάλι αυτό εξαρτάται από τον τρόπο μαγειρέματος του κρέατος. Το ψητό μοσχάρι (φιλέτο, μπριζόλα) συνοδεύεται με σαλάτα από ντομάτα, αγγούρι και πιπεριά, με λάχανο, με μαρούλι, με καρότα ωμά ή με τρυφερό σπανάκι. Η σάλτσες για τις σαλάτες αυτές μπορούν να είναι απλές ή να περιέχουν και μαγιονέζα, γιαούρτι αλλά και αρωματικά. Το ψητό μοσχάρι συνοδεύεται και από αρκετές βραστές σαλάτες και γαρνιτούρες όπως φασολάκια, κουνουπίδι, μπρόκολο ή φρέσκα σπαράγγια.

Το χοιρινό γενικά συνοδεύεται με όλων των ειδών τις σαλάτες, ανάλογα με τον τρόπο που είναι μαγειρεμένο. Το ψητό χοιρινό ταιριάζει ιδιαίτερα με φρέσκια σαλάτα από μαρούλι, με λάχανο (άσπρο και κόκκινο), με τρυφερές καρδιές από αντίδια και ραπανάκια, με ρόκα ή σπανάκι και με ντοματοσαλάτα. Ταιριάζει, επίσης, με σαλάτα από βραστά λαχανικά όπως, κουνουπίδι, μπρόκολο ή πατάτες. Το χοιρινό κατσαρόλας και τα σνίτσελ συνοδεύονται με φρέσκια σαλάτα λάχανο ή με ντομάτα, αγγούρι και πιπεριά, από ραπανάκια, αλλά και με βραστή σαλάτα από φασολάκια πράσινα και σέλερι.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά συνοδεύονται με πράσινη φρέσκια σαλάτα από μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, αλλά και με βραστή σαλάτα με χόρτα, πατάτες, κολοκυθάκια, καρότα και σέλινο. Οι σάλτσες που ταιριάζουν με τις σαλάτες αυτές είναι: για τις φρέσκιες, σάλτσα βινεγκρέτ, σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα, αλλά και με λαδόξιδο ή λαδολέμονο, για τις βραστές σαλάτες, σάλτσες άσπρες, λαδολέμονο με αρωματικά ή σάλτσες σαλάτας πικάντικες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια