Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ

Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ο ωραιότερος σοκολατένιος κορμός που υπάρχει, εύκολα, γρήγορα και χωρίς ψήσιμο.
Πρόκειται για μια παραλλαγή του κλασικού μωσαϊκού, με υπέροχη γέμιση από φρούτα, αμύγδαλα και σαντιγύ, που είναι απολύτως σίγουρο ότι θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει. Δοκιμάστε το με τα φρούτα που σας αρέσουν.


Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ


Υλικά


•     750 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
•     750 γραμ. ζάχαρη άχνη
•     700 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά
•     6 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη άχνη
•     500 γραμ. μαργαρίνη
•     3 βανίλιες
•     120 γραμ. κακάο κοσκινισμένο
•     200 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα
•     1 κρασοπότηρο γάλα φρέσκο
•     1½ κρασοπότηρο κονιάκ, λικέρ ή ούζο
•     φρουί γλασέ κεράσι ή διάφορα
•     3 λαδόκολλες

Εκτέλεση


Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγύ και την βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο.
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Με το μπλέντερ ή το μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σ' ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το γάλα, το κονιάκ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά μ' ένα κουτάλι.
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα  κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει, προσθέτουμε το κακάο, το διαλύουμε και κατόπιν τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη και μόλις ομογενοποιηθούν τελείως τα υλικά, αποσύρουμε το κατσαρολάκι απ᾿ τη φωτιά και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα μπισκότα.
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε πάλι όλα τα υλικά, στην αρχή με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με το χέρι, μέχρι τα μπισκότα να ενσωματωθούν εντελώς.
Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν πλάθεται, προσθέτουμε λίγη λιωμένη μαργαρίνη ακόμη, ενώ αν είναι πολύ αραιό ρίχνουμε λίγα μπισκότα.
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χωρίζουμε το μείγμα στα τρία και παίρνουμε το ένα κομμάτι.
Απλώνουμε τη μια  λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε το μείγμα κατά μήκος.
Το πατάμε με τα χέρια μας φτιάχνοντας ένα παραλληλόγραμμο, από πάνω απλώνουμε το 1/3 της σαντιγής, των κερασιών και του αμυγδάλου και το τυλίγουμε σε ρολό.
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγύ - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Με τη βοήθεια της  λαδόκολλας και με τα χέρια μας του δίνουμε σχήμα κορμού, πολύ προσεκτικά το μεταφέρουμε σ' ένα δίσκο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τον δεύτερο και τον τρίτο κορμό.
Αφού σφίξουν, μετά από 4 - 5 ώρες, ξετυλίγουμε τους κορμούς και τους σερβίρουμε.


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Τον έφτιαξα! αν το βάλω στην κατάψυξη για μια ώρα πριν το σερβίρω θα είναι οκ? Ήθα παγώσει πολύ και δεν θα σερβίριστεί καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου το καλοκαίρι μπορείς και να τον βάλεις στην κατάψυξη, τώρα το χειμώνα δεν χρειάζεται· η συντήρηση αρκεί.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους