Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα)

Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το όνομα «ξυπόλιτη», αυτής τις πιπερόπιτας, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει φύλλα, πάνω αλλά και κάτω, πράγμα που την κάνει απίστευτα εύκολη στην παρασκευή της και πάρα πολύ γρήγορη.
Όσον αφορά τη γεύση της, δύσκολα θα βρεθεί άνθωπος που να μην ξετρελαθεί.


Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα)

Υλικά

•    200 γραμ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
•    250 γραμ. (1 κεσεδάκι) μαργαρίνη
•    4 αυγά φρέσκα ελαφρά χτυπημένα
•    1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•    1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•    120 γραμ. (1 κούπα) κασέρι τριμμένο
•    120 γραμ. (1 κούπα) γκούντα τριμμένη
•    400 γραμ. (3 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Σ' ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ' ένα μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ελαφρά τ 'αυγά και έπειτα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαργαρίνη, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε, κι ανακατεύουμε καλά. 
Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή με το χέρι μας, μέχρι ν' απορροφηθεί όλο.
Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί Ν° 30 (διαμ. 30 εκ.) και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Με καλά λαδωμένα χέρια, την απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί, χωρίς όμως να την πιέσουμε πολύ.
Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 200°C, για 40' - 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Τη σερβίρουμε, ζεστή αλλά και κρύα. Είναι το ίδιο απολαυστική!
 

-- Η ζύμη γίνεται αρκετά σφιχτή, μην τη φοβηθείτε, δεν έχει πρόβλημα, με το ψήσιμο φουσκώνει και γίνεται αφράτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.