Αυτή είναι η πιο εύκολη μακαρονάδα που υπάρχει, μετά την παρμεζάνα.
Είναι πολύ εύκολη αλλά και γρήγορη, ενώ η γεύση του σκόρδου την κάνει πολύ ιδιαίτερη και γευστική, χωρίς όμως να «καίει».
Ότι πρέπει για τις νηστείες, ή όταν θέλουμε ένα πιάτο με λίγες θερμίδες.
Υλικά
• 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 ή όποιο άλλο μας αρέσει
• 4 - 5 κουταλιές ελαιόλαδο, ή μαργαρίνη, ή φυτίνη
• 4 - 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα
• αλάτι
Εκτέλεση
Είναι πολύ εύκολη αλλά και γρήγορη, ενώ η γεύση του σκόρδου την κάνει πολύ ιδιαίτερη και γευστική, χωρίς όμως να «καίει».
Ότι πρέπει για τις νηστείες, ή όταν θέλουμε ένα πιάτο με λίγες θερμίδες.
Σκορδομακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο
Υλικά
• 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 ή όποιο άλλο μας αρέσει
• 4 - 5 κουταλιές ελαιόλαδο, ή μαργαρίνη, ή φυτίνη
• 4 - 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα
• αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, κι όταν αρχίσει να βράζει αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. | |
Όταν ετοιμαστούν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε. Στην συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι να γυαλίσει. |
|
Έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα σερβίρουμε σε πιάτα, κι αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τυρί. |
3 Σχόλια
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μίγμα Garam masala για να πάρει εξτρα νοστιμιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή, απλή και εύκολη, στο τσιγάρισμα μισή φέτα baycon απλώς για να δώσει μία extra γεύση και μετά μπορούμε να την αποσύρουμε πριν ρίξουμε τα μακαρόνια, εγώ έτσι και αλλιώς έβγαλα και το σκόρδο αφού αρωματίστηκε το λάδι μου, στο τέλος πριν τα σερβίρω από την κατσαρόλα λίγο φρέσκο - τριμμένο πιπέρι έκανε την διαφορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την συνταγή, χρειάζεται πολύ σε εμάς τους εργένηδες!
Δημήτρης από Αιγάλεω.
Αγαπητέ Δημήτρη χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή.
ΔιαγραφήΌσο για την τροποποίηση που έκανες, ακούγεται άκρως ενδιαφέρουσα.
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.