Μακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο και σκόρδο

Μακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο και σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτή είναι η πιο εύκολη μακαρονάδα που υπάρχει, μετά την παρμεζάνα.
Είναι πολύ εύκολη αλλά και γρήγορη, ενώ η γεύση του σκόρδου την κάνει πολύ ιδιαίτερη και γευστική, χωρίς όμως να «καίει».
Ότι πρέπει για τις νηστείες, ή όταν θέλουμε ένα πιάτο με λίγες θερμίδες.


Σκορδομακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο


Υλικά

•     1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 ή όποιο άλλο μας αρέσει
•     4 - 5 κουταλιές ελαιόλαδο, ή μαργαρίνη, ή φυτίνη
•     4 - 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
•     2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα
•     αλάτι

Εκτέλεση


Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, κι όταν αρχίσει να βράζει αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Μακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο και σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο και σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ετοιμαστούν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.
Στην συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι να γυαλίσει.
Μακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο και σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μακαρονάδα νηστίσιμη με ελαιόλαδο και σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τα σερβίρουμε σε πιάτα, κι αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τυρί.


3 σχόλια:

  1. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μίγμα Garam masala για να πάρει εξτρα νοστιμιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία συνταγή, απλή και εύκολη, στο τσιγάρισμα μισή φέτα baycon απλώς για να δώσει μία extra γεύση και μετά μπορούμε να την αποσύρουμε πριν ρίξουμε τα μακαρόνια, εγώ έτσι και αλλιώς έβγαλα και το σκόρδο αφού αρωματίστηκε το λάδι μου, στο τέλος πριν τα σερβίρω από την κατσαρόλα λίγο φρέσκο - τριμμένο πιπέρι έκανε την διαφορά!

    Ευχαριστώ για την συνταγή, χρειάζεται πολύ σε εμάς τους εργένηδες!
    Δημήτρης από Αιγάλεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Δημήτρη χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή.
      Όσο για την τροποποίηση που έκανες, ακούγεται άκρως ενδιαφέρουσα.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.