Αυτή είναι η πιο εύκολη μακαρονάδα του κόσμου, γι αυτό και την προτιμούν οι εργένηδες, καθώς επίσης και οι φοιτητές (αιώνιοι και μη).
Αν υπάχει και χωριάτικη μυζήθρα τότε το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.
Βεβαίως και με αλμυρό κεφαλοτύρι ...
Τύφλα να ᾿χει η καρμπονάρα.
Υλικά
• 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποιο άλλο μας αρέσει
• 3 κουταλιές βούτυρο ή φυτίνη
• 2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και αλατίζουμε. Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Όταν ετοιμαστούν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.
Στην συνέχεια, βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει και να ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τα μακαρόνια και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τα σερβίρουμε σε πιάτα και τα πασπαλίζουμε με το τυρί.
Αν υπάχει και χωριάτικη μυζήθρα τότε το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.
Βεβαίως και με αλμυρό κεφαλοτύρι ...
Τύφλα να ᾿χει η καρμπονάρα.
Μακαρόνια με τυρί (ή φοιτητική μακαρονάδα)
Υλικά
• 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποιο άλλο μας αρέσει
• 3 κουταλιές βούτυρο ή φυτίνη
• 2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και αλατίζουμε. Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Όταν ετοιμαστούν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.
Στην συνέχεια, βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει και να ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τα μακαρόνια και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τα σερβίρουμε σε πιάτα και τα πασπαλίζουμε με το τυρί.
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.