Τα κεφτεδάκια, είναι από εκείνα τα φαγητά, που όπως και να τα φτιάξουμε, αρέσουν πάρα πολύ σε όλους.
Μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή, είναι να τα κάνουμε κοκκινιστά, που γίνονται ακόμη πιο γευστικά.
Το πιο αγαπημένο φαγητό του γιου και της κόρης μου.
Δοκιμάστε τα, οπωσδήποτε!
Μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή, είναι να τα κάνουμε κοκκινιστά, που γίνονται ακόμη πιο γευστικά.
Το πιο αγαπημένο φαγητό του γιου και της κόρης μου.
Δοκιμάστε τα, οπωσδήποτε!
Κεφτεδάκια κοκκινιστά
Υλικά
• 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
• 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
• 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
• 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
• 1 αυγό φρέσκο
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
• 1 κουτ. γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
• 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
• ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
• ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
• ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
• 1 κουτί (500 γραμ.) ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 φλυτζ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το γάλα. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν ωραιότατα. |
|
Πλάθουμε τον κιμά σε μεγάλους κεφτέδες, με τις παλάμες μας. Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο, σε φαρδύ τηγάνι, (τόσο όσο να καλύπτει τον μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται), και τους τηγανίζουμε ελαφρά, γυρίζοντάς τους από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε στην άκρη, και ετοιμάζουμε την σάλτσα. |
|
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλατοπίπερο και το νερό. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τους κεφτέδες. (Η σάλτσα πρέπει σχεδόν να τους σκεπάζει, γι' αυτό, αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ακόμη). Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες και να δέσει η σάλτσα τους. Τους συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια. -- Εάν το θέλουμε πιο ελαφρύ, παραλείπουμε το τηγάνισμα, στα κεφτεδάκια. Μερίδες: 5 |
7 Σχόλια
Η συχωρεμένη η μάνα μου τα έκανε έτσι αχ τι μου θύμισες.... :(
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρα πολύ ωραια συνταγη...ευχαριστω, την εκανα το σαββατοβραδο στο αγορι μου κ ηταν πεντανοστιμα πραγματικα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ - πολύ, για τα καλά σας λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία συνταγή..θα τα ξανά κάνω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια συνταγη ετσι τα φτιαχνω μονο
ΑπάντησηΔιαγραφήπου προσθετω και 2 κουτ.σουπας κετσαπ και τα ψηνω στο φουρνο σε λαδοκολα και μετα τα ριχνω στη σαλτα
Αν δεν τηγανισω τα κεφτεδακια ποση ωρα τα αφηνω στην κατσαρολα;θα πρεπει να τα αλευρωσω πρωτα πριν τα βαλω στη σαλτσα;ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια δεν τα αλευρώνουμε. Απλά τα βράζουμε 4' - 5' παραπάνω.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.