Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά

Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η πιο αγαπημένη ομελέτα όλων των παιδιών.
Γρήγορη, εύκολη, αλλά και πάρα πολύ νόστιμη.
Μια ωραία λύση για να φτιάξουμε κάτι πρόχειρο για φαγητό, όταν τύχη να γυρίσουμε αργά στο σπίτι και δεν έχουμε μαγειρέψει.
Και το βασικότερο; Ομορφαίνει δεν παχαίνει!!!

 
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά

Υλικά

•    6 αυγά χτυπημένα
•    2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένες σε κυβάκια
•    3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια
•    ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
•    2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
•    2
κουτ. σούπας γκούντα
•    2
κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
•    1
κουτ. σούπας γάλα
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τη γαλοπούλα και αλατοπιπερώνουμε.

Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη, ρίχνουμε τις πατάτες, τις απλώνουμε και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ροδίσουν απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Τη σερβίρουμε ζεστή.

-- Εάν θέλουμε, αντί να την τηγανίσουμε, μπορούμε να την ψήσουμε στο φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.

Μερίδες: 4


1 σχόλιο:

  1. Είναι ακόμη καλύτερη όταν οι πατάτες είναι σε κυβάκια, και μετά όλα μαζί τα υλικά ψήνονται στο φούρνο.
    Τηγανίζω λίγο τις πατάτες, τις βάζω στο χτυπημένο αυγό όπου έχω βάλει και λίγο γάλα εβαπορέ (για να "δέσει" καλύτερα το μείγμα) για 2 λεπτάκια να πιουν λίγο γάλα, μετά βάζω τυρί, λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, (σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε ο,τι θέλουμε: γαλοπούλα κομμένη, λουκάνικο φρανκφούρτης ή χωριάτικο, bacon, μανιτάρια ψιλοκομμένα κλπ), ανακατεύω με μια κουτάλα και τα βάζω σε πυρέξ και σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτάκια, ίσα ίσα μέχρι να ψηθεί το αυγό και να ροδίσει από πάνω. Σερβίρω, και στο τραπέζι υπάρχει οπωσδήποτε μαγιονέζα και κέτσαπ για όσους προτιμούν.

    Μιλάμε για φοβερό αποτέλεσμα!!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε· ειδικά τα παιδιά, θα το λατρέψουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.