Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά

Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά
Η αγαπημένη των παιδιών.
Γρήγορη, εύκολη, αλλά και πολύ νόστιμη.
Μια ωραία λύση, για φαγητό της τελευταίας στιγμής.


 






Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά

Υλικά

•    6 αυγά χτυπημένα
•    2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, σε κυβάκια
•    3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια
•    ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
•    2 κ. σ.  κεφαλοτύρι
•    2 κ. σ.  γκούντα
•    2 κ. σ. βούτυρο, ή φυτίνη
•    1 κ. σ.  γάλα
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ελαιόλαδο για τις πατάτες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τη γαλοπούλα και αλατοπιπερώνουμε.

Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη και  ρίχνουμε πρώτα τις πατάτες και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά
Όταν ροδίσει απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, ή δίσκου, ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Τη σερβίρουμε ζεστή.

-- Εάν θέλουμε, αντί να την τηγανίσουμε, μπορούμε να την ψήσουμε στο φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.

Μερίδες: 4


1 σχόλιο:

  1. Είναι ακόμη καλύτερη όταν οι πατάτες είναι σε κυβάκια, και μετά όλα μαζί τα υλικά ψήνονται στο φούρνο.
    Τηγανίζω λίγο τις πατάτες, τις βάζω στο χτυπημένο αυγό όπου έχω βάλει και λίγο γάλα εβαπορέ (για να "δέσει" καλύτερα το μείγμα) για 2 λεπτάκια να πιουν λίγο γάλα, μετά βάζω τυρί, λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, (σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε ο,τι θέλουμε: γαλοπούλα κομμένη, λουκάνικο φρανκφούρτης ή χωριάτικο, bacon, μανιτάρια ψιλοκομμένα κλπ), ανακατεύω με μια κουτάλα και τα βάζω σε πυρέξ και σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτάκια, ίσα ίσα μέχρι να ψηθεί το αυγό και να ροδίσει από πάνω. Σερβίρω, και στο τραπέζι υπάρχει οπωσδήποτε μαγιονέζα και κέτσαπ για όσους προτιμούν.

    Μιλάμε για φοβερό αποτέλεσμα!!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε· ειδικά τα παιδιά, θα το λατρέψουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους