Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή
Καλοκαιρινή, πεντανόστιμη, ελαφριά πίτα, με σπιτικό, χωριάτικο φύλλο, που γίνεται ανάρπαστη ζεστή ή κρύα. 
Αν την δοκιμάσετε, είναι σίγουρο ότι θα την ξαναφτιάξετε!






Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή

Υλικά

•   2 φύλλα σπιτικά, (½ δόση ζύμης για φύλλο πίτας, η συνταγή ΕΔΩ)

ή 2 φύλλα σφολιάτας του εμπορίου
•   800 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
•   1 καρότο μεγάλο, τριμμένο
•   2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, στο μούλτι
•   2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•   ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•   3 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
•   1 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
•   100 γρ. φέτα σε τρίμματα
•   50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•   3 κ. σ. ελαιόλαδο
•   2 αυγά
•   2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
•   1 κ. γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
•   3 - 4 κ. σ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
•   1 κ. γλ. αλάτι
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε την ζύμη για φύλλο, τη χωρίζουμε στα δύο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί. (Η συνταγή ΕΔΩ).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή
Ώσπου να γίνει η ζύμη μας, τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τ᾿ αφήνουμε σε σουρωτήρι για 15΄, αφού τα πασπαλίσουμε και τ᾿ ανακατέψουμε, με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, να ιδρώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Στύβουμε καλά τα κολοκύθια, τα βάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσέχουμε την ποσότητα του αλατιού.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή
Παίρνουμε τις δύο μπάλες ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε δυο φύλλα, με διάμετρο 33 εκατοστά. (Λίγο μεγαλύτερα απ᾿ το ταψί μας).

Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτες Ν°30 στρώνουμε το ένα φύλλο. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι φροντίζοντας να πάει παντού.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή
Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο, αλείφοντάς το με λίγο ελαιόλαδο. Χαράζουμε σε τέσσερα κομμάτια, (κάνουμε σταυρό), ραντίζουμε με τα δάχτυλα, με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η κολοκυθόπιτα.

Μερίδες: 8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους