Παγωτό παρφαί φράουλα

Παγωτό παρφαί φράουλα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Καταπληκτικό παγωτό με κομμάτια φράουλας και καβουρντισμένα αμύγδαλα, που κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί.
Φτιάξτε το και απολαύστε τις αντιδράσεις, αυτών που θα το δοκιμάσουν.
Θα ξετρελάνει εσάς και τα παιδιά σας.


Παγωτό παρφαί φράουλα


 Υλικά

•   250 γραμ. σαντιγύ φυτική (Vegetalcrem)
•   1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•   1 μικρή κρέμα γάλακτος ( 200ml.), 35% ή 36%
•   200 γραμ. γλυκό φράουλα, χοντροκομμένη (μαζί με το σιρόπι)

•   50 - 70 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ασπρισμένα
•   1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)


Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ μαζί με την κρέμα γάλακτος για 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 5΄.
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 50'- 60΄.


Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα
50'- 60΄.

Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και το βάζουμε στην κατάψυξη για
50'- 60΄ και πάλι.

Έπειτα το βγάζουμε και το χτυπάμε για 5΄, ρίχνουμε μέσα το γλυκό με το σιρόπι, τα αμύγδαλα, συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ακόμη και το βάζουμε κατάψυξη.
Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
 

Το σερβίρουμε με σιρόπι και γλυκό φράουλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.