Ένα παγωτό, αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, που θυμίζει γρανίτα.
Καταπληκτική γεύση φράουλας, εξαιρετικά απολαυστικό και γεμάτο γιαούρτι.
Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε (θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά) και θα γίνει το αγαπημένο σας!
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες
Υλικά
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 350 γραμ. φράουλες χοντροκομμένες
• 150 γραμ. γάλα φρέσκο
• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 200 γραμ. ζάχαρη
• 4 φύλλα ζελατίνας
• σιρόπι φράουλας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καταπληκτική γεύση φράουλας, εξαιρετικά απολαυστικό και γεμάτο γιαούρτι.
Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε (θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά) και θα γίνει το αγαπημένο σας!
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες
Υλικά
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 350 γραμ. φράουλες χοντροκομμένες
• 150 γραμ. γάλα φρέσκο
• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 200 γραμ. ζάχαρη
• 4 φύλλα ζελατίνας
• σιρόπι φράουλας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τις φράουλες. | |
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα μουσκεμένα φύλλα ζελατίνας σ᾿ ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και τ᾿ ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη και η ζελατίνα. | |
Έπειτα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, το γιαούρτι και ρίχνουμε λίγο - λίγο το χλιαρό μείγμα απ᾿ το κατσαρολάκι, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5'. | |
|
|
Στο τέλος προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 1 ώρα. | |
Το βγάζουμε και το χτυπάμε για 5', το βάζουμε στην κατάψυξη πάλι για 1 ώρα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλη μία φορά. | |
Το αφήνουμε για 6 ώρες περίπου, να παγώσει καλά. Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει για 5' και έπειτα το σερβίρουμε. Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με σιρόπι, ή γλυκό του κουταλιού φράουλα. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.