Παγωτό γιαούρτι με φράουλες

Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ένα παγωτό, αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, που θυμίζει γρανίτα.
Καταπληκτική γεύση φράουλας, εξαιρετικά απολαυστικό και γεμάτο γιαούρτι.
Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε (θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά) και θα γίνει το αγαπημένο σας!



Παγωτό γιαούρτι με φράουλες

Υλικά

•    1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
•    350 γραμ. φράουλες χοντροκομμένες
•    150 γραμ. γάλα φρέσκο
•    100 γραμ. κρέμα γάλακτος
•    200 γραμ. ζάχαρη
•    4 φύλλα ζελατίνας
•    σιρόπι φράουλας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση


Χοντροκόβουμε τις φράουλες.
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα μουσκεμένα φύλλα ζελατίνας σ᾿ ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και τ᾿ ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη και η ζελατίνα.
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Έπειτα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, το γιαούρτι και ρίχνουμε λίγο - λίγο το χλιαρό μείγμα απ᾿ το κατσαρολάκι, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5'.
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς

Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Στο τέλος προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 1 ώρα.
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Το βγάζουμε και το χτυπάμε για 5', το βάζουμε στην κατάψυξη πάλι για 1 ώρα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλη μία φορά.
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Το αφήνουμε για 6 ώρες περίπου, να παγώσει καλά.

Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει για 5' και έπειτα το σερβίρουμε.


Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με σιρόπι, ή γλυκό του κουταλιού φράουλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.