Ένας μερακλίδικος μεζές για τους μεγάλους, αλλά κι ένας πολύ ωραίος τρόπος να κάνουμε τα παιδιά μας, να φάνε λαχανικά.
Πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικά νόστιμους και γευστικούς κεφτέδες λαχανικών, γεμάτους υπέροχα αρώματα.
Υλικά
• 1 κιλό κολοκύθια
• 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 2 - 3 φύλλα δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
• 1 μεγάλο καρότο τριμμένο και στυμμένο
• 1 αυγό χτυπημένο
• 100 γραμ. φέτα τρίμμα
• 80 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι (ανάλογα τη φέτα)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 7 κουτ. σούπας γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικά νόστιμους και γευστικούς κεφτέδες λαχανικών, γεμάτους υπέροχα αρώματα.
Κολοκυθοκεφτέδες κλασικοί
Υλικά
• 1 κιλό κολοκύθια
• 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 2 - 3 φύλλα δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
• 1 μεγάλο καρότο τριμμένο και στυμμένο
• 1 αυγό χτυπημένο
• 100 γραμ. φέτα τρίμμα
• 80 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι (ανάλογα τη φέτα)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 7 κουτ. σούπας γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα στύβουμε καλά με τα χέρια δυο φορές, για να φύγουν τα υγρά τους. | |
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το μαϊντανό, το καρότο, το αυγό, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, (εξαρτάται απ’ το πόσο αλμυρή είναι η φέτα). Τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο - λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μπορεί να πλάθεται. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας κεφτέδες, σε μέγεθος καρυδιών. |
|
Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους. -- Όταν ετοιμάσουμε το μείγμα, πρέπει να τους τηγανίσουμε αμέσως, γιατί αλλιώς το κολοκύθι θα βγάλει υγρά. -- Αν ώσπου να τελειώσουμε το τηγάνισμα, το μείγμα μας γίνει νερουλό και δεν μπορούμε να το πλάσουμε, προσπαθούμε να το σουρώνουμε όπως το πιάνουμε με το κουτάλι. -- Αν κολλάει στα χέρια μας, φροντίζουμε να τα πλένουμε συνέχεια. Τεμάχια: 50 Δείτε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα |
9 Σχόλια
Ωραία συνταγή κι ένας ωραίος τρόπος να φάνε οι μικροί κύριοι λαχανικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα :-)
Έτσι είναι Τζίνα μου.
ΔιαγραφήΣτα δικά μου τουλάχιστον πιάνει!!!
Φιλιά
Σουπερ! Εδω στην αγγλια που μένω αυτο το blog με εκανε να μη μου λείψει το νοςτιμο ελληνικό.. μαμαδίστικο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑργυρώ μου χαίρομαι πολύ, να είσαι πάντα καλά.
ΔιαγραφήΜπορώ να τους ψησω, να είναι πιο υγιεινού?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι φίλη μου, δεν μπορούμε να τους ψήσουμε, γιατί η ζύμη είναι αρκετά υγρή και θα σκορπίσουν.
ΔιαγραφήΕξαιρετική συνταγή .Οπότε την κάνω εισπράττω πολλά χαμόγελα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολλά μπράβο.
Μόνο θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο.
Μόλις τρίψω τα κολοκύθια,τους ρίχνω λίγο αλάτι και τα αφήνω στο σουρωτηρι περίπου 30λεπτα.
Μετά τα στυβω καλά .
Έτσι δεν βγάζουν υγρά οταν τα τηγανίζουμε.
Και πάλι συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές σας.
Ειναι λιγο μπελας το μειγμα που ειναι καπως υδαρο και κολαει αλλα βγηκαν τελοιοι.Εξαιρετικο το αποτελεσμα Ευχαριστω πολυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρω μου να είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.