Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα

Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τους κολοκυθοκεφτέδες τους φτιάχνουμε συνήθως με τα κλασικά κολοκυθάκια και όχι με κίτρινη κολοκύθα. Όμως αν τους δοκιμάσουμε έτσι, θα δούμε ότι γίνονται πάρα πολύ νόστιμοι, με διαφορετική μεν, αλλά εξαιρετική γεύση.
Αν βρείτε κολοκύθα, φτιάξτε τους οπωσδήποτε, αξίζει τον κόπο.



Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα


Υλικά

•    600 γραμ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
•    1 κουτ. γλυκού αλάτι ψιλό
•    2 ξερά κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι
•    2 σκελίδες σκόρδο στο μούλτι
•    1 αυγό
•    3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
•    100 γραμ. φέτα τρίμμα
•    5 - 6 κλωνάρια μαϊντανό ψιλικομμένο
•    5 - 6 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
•    1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•    5
κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
•    αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες, καθαρίζουμε τα σπόρια, εξωτερικά τις φλούδες (βολεύει ο αποφλοιωτής πατάτας), έπειτα σε κομμάτια και την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Την τοποθετούμε σε σουρωτήρι, την ανακατεύουμε με μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και την αφήνουμε να σταθεί, για 10'.
Στη συνέχεια, τη στύβουμε καλά με τα χέρια, για να φύγουν τα υγρά της.
Τη βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αυγό, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, (εξαρτάται απ΄το πόσο αλμυρή είναι η φέτα).
Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο - λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μπορεί να πλάθεται.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας κεφτέδες, σε μέγεθος καρυδιών.
Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή και κρύους.

-- Όταν ετοιμάσουμε το μείγμα, πρέπει να τους τηγανίσουμε αμέσως, γιατί αλλιώς η κολοκύθα θα βγάλει υγρά.


-- Αν ώσπου να τελειώσουμε το τηγάνισμα, το μείγμα μας γίνει νερουλό και δεν μπορούμε να το πλάσουμε, προσπαθούμε να το σουρώνουμε όπως το πιάνουμε με το κουτάλι.


-- Αν κολλάει στα χέρια μας, φροντίζουμε να τα πλένουμε συνέχεια.


2 σχόλια:

  1. ειναι φανταστικη συνταγη .. εγω λογω οτι τα παιδια μου εχουν χοληστερινη τα εψησα στη λαδοκολα.. δεν τα αλευρωσα ... αλλα εγιναν θεικα ,,, σε ευχαριστω για την συνταγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους