Μια καταπληκτική γέμιση, για χωριάτικα κοτόπουλα, κότες και κοκόρια, αλλά και για τη γαλοπούλα μας.
Χωρίς συκωτάκια, γι᾿ αυτούς που δεν τα θέλουν, αλλά με όλη τη γεύση που δίνει το μπέικον, σε συνδυασμό με τα μανιτάρια και το ρύζι.
Για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Υλικά
• 120 γραμ. ρύζι κίτρινο (½ κούπα)
• 150 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
• 220 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (όχι καυτερή)
• 120 γραμ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
• 50 γραμ. κουκουνάρι (½ κούπα)
• 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
• 1 καρότο σε τέταρτα
• θυμάρι
• 1 κουτ. σούπας φυτίνη
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χωρίς συκωτάκια, γι᾿ αυτούς που δεν τα θέλουν, αλλά με όλη τη γεύση που δίνει το μπέικον, σε συνδυασμό με τα μανιτάρια και το ρύζι.
Για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Γέμιση για κότες, κοκόρια και γαλοπούλες
Υλικά
• 120 γραμ. ρύζι κίτρινο (½ κούπα)
• 150 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
• 220 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (όχι καυτερή)
• 120 γραμ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
• 50 γραμ. κουκουνάρι (½ κούπα)
• 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
• 1 καρότο σε τέταρτα
• θυμάρι
• 1 κουτ. σούπας φυτίνη
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα τηγάνι βάζουμε τη φυτίνη και το λάδι να ζεσταθούν και σοτάρουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το μπέικον και την πιπεριά. | |
Μετά από 4'- 5', ρίχνουμε το κρασί, το κουκουνάρι, το ρύζι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους. | |
Αφήνουμε τη γέμιση, τουλάχιστον ένα τέταρτο να κρυώσει, κι έπειτα ρίχνουμε το κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε καλά. Τώρα είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε το πουλερικό που θέλουμε. -- Δεν θα πρέπει να παραγεμίσουμε το πουλερικό μέχρι πάνω με τη γέμιση, επειδή το ρύζι θα φουσκώσει και το πουλερικό θα μας ανοίξει. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.