Γέμιση για κοτόπουλα, κότες και κοκόρια

Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για κοτόπουλα, κότες και κοκόρια
Μια καταπληκτική γέμιση, για χωριάτικα κοτόπουλα, κότες και κοκόρια, αλλά και για τη γαλοπούλα μας.
Χωρίς συκωτάκια, γι᾿ αυτούς που δεν τα θέλουν, αλλά με όλη τη γεύση που δίνει το μπέικον, σε συνδυασμό με τα μανιτάρια και το ρύζι.

Για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

 

Γέμιση για κότες, κοκόρια και γαλοπούλες


Υλικά

•    120 γραμ. ρύζι κίτρινο (½ κούπα)
•    150 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
•    220 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
•    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (όχι καυτερή)
•    120 γραμ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
•    50 γραμ. κουκουνάρι (½ κούπα)
•    1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
•    1 καρότο σε τέταρτα
•    θυμάρι
•    1 κουτ. σούπας φυτίνη
•    1
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για κοτόπουλα, κότες και κοκόρια
Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για κοτόπουλα, κότες και κοκόρια
Σ᾿ ένα τηγάνι βάζουμε τη φυτίνη και το λάδι να ζεσταθούν και σοτάρουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το μπέικον και την πιπεριά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για κοτόπουλα, κότες και κοκόρια
Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για κοτόπουλα, κότες και κοκόρια
Μετά από 4'- 5', ρίχνουμε το κρασί, το κουκουνάρι, το ρύζι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για κοτόπουλα, κότες και κοκόρια
Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για κοτόπουλα, κότες και κοκόρια
Αφήνουμε τη γέμιση, τουλάχιστον ένα τέταρτο να κρυώσει, κι έπειτα ρίχνουμε το κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε καλά.
 Τώρα είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε το πουλερικό που θέλουμε.

-- Δεν θα πρέπει να παραγεμίσουμε το πουλερικό μέχρι πάνω
με τη γέμιση, επειδή το ρύζι θα φουσκώσει και το πουλερικό θα μας ανοίξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.