Πολύ γρήγορη και εύκολη σάλτσα, που μπορεί να συνοδέψει τα περισσότερα πιάτα μας.
Ανάλογα με το φαγητό που έχουμε, μπορούμε να αφαιρέσουμε το σκόρδο, να βάλουμε άνηθο ή μάραθο, ν᾿ αλλάξουμε το λεμόνι με ξύδι και να την φέρουμε στα μέτρα και τη γεύση μας.
Υλικά
• 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 1 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
• 3 - 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
• 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας νερό
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• ½ κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
• πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
Ανάλογα με το φαγητό που έχουμε, μπορούμε να αφαιρέσουμε το σκόρδο, να βάλουμε άνηθο ή μάραθο, ν᾿ αλλάξουμε το λεμόνι με ξύδι και να την φέρουμε στα μέτρα και τη γεύση μας.
Δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με μάραθο ή άνηθο
Υλικά
• 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 1 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
• 3 - 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
• 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας νερό
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• ½ κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
• πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, τον μάραθο ή τον άνηθο, τον δυόσμο, το λάδι, το λεμόνι, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας μ' ένα πηρούνι ή τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για 2' - 3' λεπτά, μέχρι να γίνουν μία ρευστή σάλτσα. | |
Τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα, να ενωθούν οι γεύσεις και την σερβίρουμε. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να συνοδεύσουμε, κρεατικά, πουλερικά, αλλά και λαχανικά, ντολμάδες ή και θαλασσινά. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.