Όποιος δοκιμάσει αυτήν την πορτοκαλόπιτα, αποκλείεται να μην θέλει και δεύτερο (και τρίτο...) κομμάτι!
Γίνεται πολύ εύκολα, πάρα πολύ γρήγορα και από γεύση;
Τι να πω· με το σιροπάκι της, απλά υπέροχη.
Πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε και θα με θυμηθείτε.
Υλικά
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.)
• 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
• 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 4 αυγά
• ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Σιρόπι
• 3½ ποτήρια ζάχαρη
• 3 ποτήρια νερό
• 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
• φλούδες από δύο πορτοκάλια
• χυμό από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και πάνω σε πάγκο ή σε τραπέ-
ζι , το κομματιάζουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, ή με ένα ψαλίδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165°C σε αέρα ή στους 200°C σε αντιστάσεις.
Γίνεται πολύ εύκολα, πάρα πολύ γρήγορα και από γεύση;
Τι να πω· με το σιροπάκι της, απλά υπέροχη.
Πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε και θα με θυμηθείτε.
Πορτοκαλόπιτα με τριμμένο φύλλο
Υλικά
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.)
• 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
• 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 4 αυγά
• ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Σιρόπι
• 3½ ποτήρια ζάχαρη
• 3 ποτήρια νερό
• 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
• φλούδες από δύο πορτοκάλια
• χυμό από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και πάνω σε πάγκο ή σε τραπέ-
ζι , το κομματιάζουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, ή με ένα ψαλίδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165°C σε αέρα ή στους 200°C σε αντιστάσεις.
Χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα και σ' ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 3'. Στη συνέχεια, στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και τελευταία τη μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3' ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε με δύο πηρούνια, μέχρι να μουσκέψει καλά, προσπαθώντας να μην δημιουργηθούν σκληρές μάζες ζύμης. |
|
Βουτυρώνουμε καλά 1 ταψί με 36 εκ. διάμετρο και αδειάζουμε, μέσα, όλο το υλικό. Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 35' - 40' λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7' - 8' λεπτά και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, ρίχνοντας μία σταγόνα στο νύχι του αντίχειρα μας. Εάν σταθεί και δεν απλώσει, είναι έτοιμο. Όπως είναι καυτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι. Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με πορτοκάλι γλυκό κουταλιού ή παγωτό. |
11 Σχόλια
ειναι πολυ καλη............
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρα πολυ νοστιμη μολις την εφτιαξα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρις αβγα γινεται?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς όχι, χωρίς αυγά δεν γίνεται.
ΔιαγραφήΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ.....ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίνεται με σιμιγδάλι ψιλό, σπορελαιο, ζάχαρη,βανιλιες, μπεικιν, χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα πορτοκαλιού.νηστισιμη, θεϊκή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕ .
ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ?
Αν ανακάτεψες καλά τα φύλλα, τότε μόνο το μπέικιν μπορεί να φταίει.
ΔιαγραφήΣας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε πόσα κομμάτια βγαίνουν,θέλω να την σερβίρω σε τραπεζι βάφτισης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου πρώτα απ' όλα να σας ζήσει και καλότυχο. Στο ταψάκι αυτό, η πορτοκαλόπιτα βγάζει 28 - 30 κομμάτια.
ΔιαγραφήΗ συνταγή είναι πολύ ωραία εγώ το μόνο διαφορετικό που έκανα είναι να ξερανω τα φύλλα και να τα τρίψω με τα χέρια μου ελαφριά .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.