Header Ads

Μουσταλευριά με Πετιμέζι παραδοσιακή

Μουσταλευριά με Πετιμέζι παραδοσιακή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Η μουσταλευριά είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιών, με μούστο, όπως λέγεται. Επειδή όμως μούστο βρίσκουμε μόνο την περίοδο του τρύγου, μπορούμε εναλλακτικά να την φτιάξουμε και με παχύρρευστο, συμπυκνωμένο μούστο, πετιμέζι δηλαδή, και έτσι να την απολαμβάνουμε όλο το χρόνο. Πάμε να δούμε πώς τη φτιάχνουμε.

Μουσταλευριά με πετιμέζι και αλεύρι

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•   1 νεροπότηρο (290 γραμ.) πετιμέζι
•   2 νεροπότηρα (460 γραμ.) νερό
•   3/4 νεροπότηρου (90 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•   1 κουταλιά σούπας μέλι (προαιρετικά)
•   1 νεροπότηρο καρύδια χοντροκομμένα
•   κανέλλα σκόνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το πετιμέζι και το μισό από το νερό.
Σ' ένα μπολάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε τόσο νερό, από αυτό που κρατήσαμε, ώστε να φτιάξουμε έναν αραιό χυλό.
Μουσταλευριά με Πετιμέζι παραδοσιακή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μουσταλευριά με Πετιμέζι παραδοσιακή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το χυλό στην κατσαρόλα με το πετιμέζι.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς, για 10' περίπου, μέχρι να πήξει το μείγμα μας και να γίνει μια κρέμα σαν την μπεσαμέλ.
Μουσταλευριά με Πετιμέζι παραδοσιακή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μουσταλευριά με Πετιμέζι παραδοσιακή - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν η κρέμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη σερβίρουμε σε πιάτα ή μπολάκια, πασπαλισμένα με κανέλλα και χοντροκομμένο καρύδι.
Όταν κρυώσουν οι μουσταλευριές τις φυλάμε στο ψυγείο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακολουθήστε το βίντεο.

Δείτε επίσης: Μουσταλευριά παραδοσιακή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια