Header Ads

Μέλι και Κανέλλα - ένα φυσικό φάρμακο, για πάρα πολλές αρρώστιες

Μέλι και Κανέλλα - ένα φυσικό φάρμακο, για πάρα πολλές αρρώστιες - «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Οι προηγούμενες γενιές, για να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα προβλήματα υγείας, χρησιμοποιούσαν υλικά που τους παρείχε η φύση.
Ο συνδυασμός δύο τέτοιων υλικών, του μελιού και της κανέλλας, φαίνεται να δίνει λύση σε πολλά προβλήματα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Κανέλλα ονομάζεται ο αρωματικός φλοιός του τροπικού φυτού cinnamomum (κινάμωμο).
Το μέλι, απ᾿ την άλλη μεριά, είναι το μόνο τρόφιμο στο πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή δεν θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι πάντα μέλι. Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό, θα χαλαρώσει το καπάκι, βράζουμε λίγο νερό, καθίζουμε το δοχείο με το μέλι μέσα στο ζεστό νερό, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. 
Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή. 
Δεν πρέπει ποτέ να βράσουμε το μέλι ή να το βάλουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν γίνει αυτό θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

Τα πραγματικά περιστατικά με μέλι και κανέλλα: 

Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. 
Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη των ασθενειών. 
Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.
Η σημερινή επιστήμη λέει ότι ακόμα κι αν το μέλι είναι γλυκό, αν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει τους διαβητικούς ασθενείς. 

Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο ασθενειών που μπορεί να θεραπευτεί με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ
Εκείνοι που πάσχουν από συχνά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μία κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με ένα κουταλάκι κανέλλα σε σκόνη την ημέρα για τρεις ημέρες. Αυτή η διαδικασία θα θεραπεύσει και τον πιο χρόνια βήχα, το κρυολόγημα καθώς και την ιγμορείτιδα.


ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλλα σε σκόνη, αλύψτε στο ψωμί και φάτε το τακτικά για πρόγευμα. 

Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει τον ασθενή από καρδιακή προσβολή. Επίσης, όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, διατηρούνται μίλια μακριά από την επόμενη καρδιακή προσβολή.
Η τακτική χρήση της παραπάνω διαδικασίας ανακουφίζει την απώλεια της αναπνοής και ενισχύει την καρδιά να κτυπά. 

Στην Αμερική και στον Καναδά, διάφορες ιδιωτικές κλινικές έχουν θεραπεύσει επιτυχώς ασθενείς και έχουν διαπιστώσει ότι μεγαλώνοντας, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Μέλι και κανέλλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Καθημερινή χρήση κανέλλας σε σκόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. 

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. 
Η συνεχής χρήση του μελιού ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριακών και ιογενών ασθενειών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Πρόσφατη έρευνα σε Ιαπωνία και Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ήμερα.


ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλλα σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην κύστη.


ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
Οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλυτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη. Εάν επαναλαμβάνεται τακτικά, ακόμη και χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να θεραπευτεί. 

Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι, όταν οι γιατροί έκαναν τη θεραπεία στους ασθενείς με ένα μείγμα μιας κουταλιάς της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια βδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί θεραπεία, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο, και μέσα σε ένα μήνα ως επί το πλείστον όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν εξαιτίας της αρθρίτιδας, περπάτησαν απαλλαγμένοι από τον πόνο.

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλλας αναμιγνύεται σε 450ml νερό, δίνοντάς το σε έναν ασθενή με χοληστερίνη, βρέθηκε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.
Όπως αναφέρθηκε δια τους αρθριτικούς ασθενείς, εάν ληφθεί τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στην εν λόγω εφημερίδα, αγνό μέλι που λαμβάνεται με τροφή ανακουφίζει καθημερινά τη χοληστερόλη.


ΕΛΚΟΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ
Μέλι που λαμβάνεται με σκόνη κανέλλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι, αλλά και καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα τους.


ΑΕΡΙΑ
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, αποκαλύπτεται ότι αν το μέλι λαμβάνεται με λίγη κανέλλα σε σκόνη, το στομάχι απαλλάσσεται από αέρια.


ΠΕΨΗ
Κανέλλα σε σκόνη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι που λαμβάνεται πριν από το φαγητό ανακουφίζει από οξύτητα και χωνεύει ακόμη και τα βαρύτερα φαγητά.


ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Τσάι με μέλι και κανέλλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά την γηρατειών. 

Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουταλάκι κανέλλα σε σκόνη, και τρια φλυτζάνια νερό και τα βράζουμε όπως το τσάι. 
Πίνετε ένα φλυτζάνι, τρεις ως τέσσερις φορές την ημέρα. Κρατά το δέρμα φρέσκο και απαλό και εμποδίζει τα γηρατειά. 
Η ζωή εκτείνεται ακόμη και άνω των 100 ετών.

ΑΚΜΗ
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτή την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και τα ξεπλένουμε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. 

Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν από τον ύπνο, να πιείτε μέλι και κανέλλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλυτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμα και στο πιο παχύσαρκο άτομο. 

Επίσης, πίνοντας αυτό το μείγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη κι αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

ΚΟΠΩΣΗ
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος.
Ηλικιωμένοι που παίρνουν κανέλλα σε σκόνη και μέλι, σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. 

Ο Δρ. Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μίση κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μία εβδομάδα.

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλλα σε σκόνη αναμεμιγμένα σε ζεστό νερό. 

Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ
Καθημερινά πρωί και βράδυ, μέλι και λίγη κανέλλα σε σκόνη, που λαμβάνονται σε ίσα μέρη, αποκαθιστά τα προβλήματα της ακοής.


ΠΡΟΣΟΧΗ ! στη... λεπτομέρια.
Κανέλλα ονομάζεται ο αρωματικός φλοιός του τροπικού φυτού cinnamomum (κινάμωμο). Η γνήσια και ποιοτικά καλύτερη κανέλλα ανήκει στην Κεϋλάνη (cinnamomum zeylanicum, cannela Ceylon, cannele ecores). Το δέντρο αυτό ευδοκιμεί στην Κεϋλάνη, στις Ανατολικές Ινδίες, στις Αντίλες, την Ιάβα και τη Μαδαγασκάρη. Αυτή είναι η κανέλλα που χρησιμοποιείται από τη φαρμακευτική. Γνωστή επίσης είναι και η κανέλλα της Κίνας (cinnamon Sinese, cinammomum Cassia, Cannele de China), η οποία προέρχεται από την κασσία, αλλά είναι ποιοτικά κατώτερη και περιέχει ένα φυτοχημικό με γεύση ανάλογη της βανίλιας, που λέγεται κουμαρίνη.


Δυστυχώς η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις στον άνθρωπο και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η κουμαρίνη ως επί το πλείστον βρίσκεται στην κασσία, ενώ η κανέλλα Κεϋλάνης περιέχει αρκετά χαμηλότερες ποσότητες. Το πρόβλημα με την τριμμένη κανέλλα που κυκλοφορεί, είναι ότι στην πλειοψηφία της είναι αναμεμιγμένη με κασσία και δεν είναι καθαρή γνήσια κανέλλα. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα κουμαρίνης στα διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιείται κανέλλα.


Μπορούμε να περιορίσουμε την υψηλή συγκέντωση κουμαρίνης;
Ναι. Οι ευεργετικές ουσίες της κανέλλας είναι διαλυτές στο νερό. Η κουμαρίνη δεν είναι κι έτσι μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν ρίχνοντας ζεστό νερό σε ένα από τα γνωστά χάρτινα φίλτρα όπου έχουμε βάλει κανέλλα αντί για καφέ.


Πως ξεχωρίζουμε την γνήσια κανέλλα Κευλάνης από την cassia;
Η cassia είναι πιό σκούρα, κοκκινοκαφέ ενώ η γνήσια κανέλλα Κευλάνης έχει ένα ανοιχτό ηλιοκαμμένο  χρώμα,  τα ρολλάκια της cassia είναι παχειά και σκληρά ενώ της κανέλας Κευλάνης είναι λεπτά και ευθραυστα  με διακριτικά  μεθυστικό άρωμα και έντονη γλυκιά γεύση. Δείτε την εικόνα:


Μέλι και Κανέλλα - ένα φυσικό φάρμακο, για πάρα πολλές αρρώστιες - «Τα φαγητά της γιαγιάς»ΠΡΟΣΟΧΗ!
Οι έγκυες γυναίκες  να αποφεύγουν τα υπερβολικά ποσά κανέλλας δεδομένου ότι οι υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσουν αποβολή. Η κανέλλα cassia δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που τους έχουν συνταγογραφηθεί αντιπηκτικά φάρμακα ή τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές. Αν είστε διαβητικός και παίρνετε φάρμακα που επηρεάζουν τη γλυκόζη στο αίμα ή τα επίπεδα ινσουλίνης, στη συνέχεια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάρετε κανέλλα. Η λήψη τους μαζί της μπορούν να έχουν αθροιστική δράση.


Πηγή: Δια χειρός Φαρμακοποιού, τεύχος 11
              Το περιοδικό της Φαρμάξιον


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια