Τυρόπιτα με τέσσερα τυριά χωρίς φύλλο
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 100 γραμ. φέτα τριμμένη
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 100 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
• ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
• 2 κουτ. σούπας κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
• 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 4 -5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - μοσχοκάρυδο
• μαργαρίνη για το ταψί
Εκτέλεση
Σ' ένα μπωλ βάζουμε τα τριμμένα τυριά, το ανθότυρο τριμμένο με το χέρι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον άνηθο ή το μάραθο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ξανά. Έπειτα ρίχνουμε μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε, κι αν χρειαστεί διορθώνουμε. | |
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, ανακατεύουμε άλλη μία φορά και απλώνουμε την πιτούλα μας σ' ένα ταψί Νο 34, που το έχουμε πρώτα πασπαλίσει με σιμιγδάλι. | |
Την πατάμε με τα χέρια να απλωθεί παντού και να ενωθούν τα υλικά, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 - 200°C μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα τουλάχιστον, για να κόβεται, την σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε. Δείτε επίσης: Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα, με φύλλο σφολιάτας |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.