Ένα εξαιρετικό, νηστίσιμο κέικ, για τις μέρες της Σαρακοστής και όχι μόνο. Γίνεται πολύ εύκολα, είναι γευστικότατο και θυμίζει πολύ το κλασσικό κέικ. Ότι πρέπει για τον καφέ ή το τσάι μας.
Υλικά
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
Κέικ δίχρωμο, βανίλια - σοκολάτα, νηστίσιμο
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ήπροχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλλα
• 1 μπέικιν πάουντερ
• 2 κουτ. σούπας (80 γραμ.) κακάο σκόνη κοσκινισμένο
• 2 κουτ. σούπας (80 γραμ.) κακάο σκόνη κοσκινισμένο
• 1 βανίλια (προαιρετικά)
• ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
• ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κοσκινίζοντας το αλεύρι. Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, για 5΄ να αφρατέψει. | |
Κατόπιν χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού. | |
Όταν τελειώσει το αλεύρι και ο χυμός προσθέτουμε, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε μέσα παραπάνω από το μισό μείγμα και στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα το κακάο, χτυπώντας με το μίξερ για 1' ακόμα, να ενσωματωθεί καλά. | |
Αδειάζουμε το μείγμα με το κακάο στη φόρμα και μ' ένα κουτάλι, γυρνώντας το κυκλικά, κάνουμε τον γύρο της φόρμας, για να δημιουργηθούν τα σχέδια. Ψήνουμε το κέικ στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί καλά. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 15΄ στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το κόβουμε αφού κρυώσει καλά. Δείτε επίσης: Σταφιδόπιτα νηστίσιμη |
4 Σχόλια
ποσο ακρυβοσ εινε το μπέικιν πάουντερ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΔέσποινά μου 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ είναι 20 γραμμάρια.
ΔιαγραφήΤην ζαχαρη άχνη την βάζουμε όταν βγάλουμε το κεικ από την φόρμα ή πρέπει να περιμένουμε να κρυώσει πρώτα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου αν εννοείς την ζάχαρη από πάνω, τη βάζουμε αφού κρυώσει τελείως.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.