Header Ads

Γλαύκος πλακί στην κατσαρόλα


Γλαύκος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Ένα ζουμερό φιλέτο ψαριού, ο γλαύκος, γίνεται ωραιότατο πλακί στην κατσαρόλα, με τη σαλτσούλα του και τα λαχανικά του, ενώ είναι και αρκετά οικονομικό. Εύκολα, γρήγορα κι απλά, φτιάχνουμε ένα πολύ νόστιμο φαγάκι, που αρέσει πολύ στους μεγάλους, αλλά και στα παιδιά, αφού δεν έχει ψιλά κόκαλα, παρά μόνο ένα χόνδρο στη μέση.

Γλαύκος φιλέτο πλακί στην κατσαρόλα


Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρείστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.


Υλικά

•    1 κιλό φιλέτο γλαύκου κατεψυγμένο (4 φέτες)
•    ¾ κρασοπότηρου ελαιόλαδο
•    2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    ½  πράσινη και ½ κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
•    1 καρότο σε ροδέλες
•    1½ - 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    1 δαφνόφυλλο
•    1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - πιπέρι- κύμινο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το καρότο, και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Γλαύκος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γλαύκος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια πλατιά, (πλασωτέ) κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Όταν τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα, ρίχνουμε τις πιπεριές και τα καρότα, συνεχίζοντας το σωτάρισμα.

Όταν γυαλίσουν οι πιπεριές, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, το κύμινο και δύο ποτήρια νερό.
Γλαύκος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γλαύκος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε την  κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για 20' περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει με λίγη σάλτσα, (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό).

Στη συνέχεια τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα φιλέτα γλαύκου και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο  ακόμη (ανάλογα με το πάχος του ψαριού), μέχρι να μαλακώσει το ψάρι, να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.
Γλαύκος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γλαύκος πλακί στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν βάλουμε το ψάρι δεν ανακατεύουμε για να μην το λιώσουμε, αλλά κουνάμε συνέχεια την κατσαρόλα, για να μην μας κολλήσει.

 Δείτε επίσης: Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια