Header Ads

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Κουλουράκια πορτοκαλιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Νοστιμότατα κουλουράκια με υπέροχη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Εύκολα και με λίγα υλικά, ότι πρέπει για το καφεδάκι μας, τη δουλειά και το σχολείο.

Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά για 50 τεμάχια

•     1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
•     1 νεροπότηρο αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
•     1 νεροπότηρο & 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
•     1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
•     ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•     780 γραμ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σ᾿ ένα λεκανάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ περίπου για 5', μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε 5 - 6 κουταλιές από το αλεύρι και λίγο χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.
Κουλουράκια πορτοκαλιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κουλουράκια πορτοκαλιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το μισό από το συνολικό αλεύρι μας.
Κουλουράκια πορτοκαλιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κουλουράκια πορτοκαλιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο - λίγο (μπορεί να μην το πάρει όλο), ανακατεύοντας με το χέρι μας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να σφίξει, στο ψυγείο, για μισή με 1 ώρα.
Κουλουράκια πορτοκαλιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κουλουράκια πορτοκαλιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλάθουμε πλεξούδες ή στρογγυλά ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε τα κουλούρια μας και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένες ή βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C ή στους 170°C στον αέρα, για 20' περίπου, ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

-- Δεν τα ψήνουμε πολύ, για να μας γίνουν μαλακά.
-- Αν τα φυλάξουμε κλεισμένα σε μπολ αεροστεγώς, διατηρούνται για πολλές μέρες.
-- Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρά στα χέρια, γιατί όταν την «ξεκουράσουμε» θα σφίξει.


Δείτε επίσης; Κουλουράκια λεμονιού

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Πόσα γραμμάρια είνα η ζάχαρη, το σπορέλαιο και ο χυμός πορτοκάλι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου αν και με τα ποτήρια είναι πολύ πιο εύκολο, η ζάχαρη, το σπορέλαιο και ο χυμός πορτοκαλιού, είναι από 240 γραμμ. το καθένα.

      Διαγραφή
    2. Κυρία Γιώτα, πειράζει αν το σπορέλαιο αντικατασταθεί από ηλιέλαιο;

      Διαγραφή
    3. Όχι φίλη μου δεν πειράζει, μπορείς να βάλεις ηλιέλαιο.

      Διαγραφή
    4. καλοδεχουμενη η παρατηρηση

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,

    Τη ζύμη πρέπει να την ανοίξουμε με πλάστη? Πώς μπορώ να πετύχω το σχήμα της φωτογραφίας στα κουλουράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάνσυ μου δεν χρειάζεται πλάστης. Παίρνουμε λίγη ζύμη, τη ρολάρουμε να γίνει κορδόνι, φέρνουμε δίπλα δίπλα τις άκρες του και το στρίβουμε. Για ποιο εύκολα δες πώς τα φτιάχνω σε αυτό το βίντεο: Πασχαλινά κουλούρια με άλιωτο βούτυρο.

      Διαγραφή
  3. Κύρια Γιωτσ καλό μεσημέρι!!! Αντί για αλεύρι γοχ μπορώ να χρησιμοποιήσω κόκκινη φαρίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα, σημερα επειδη ειχα αλευρι για ολες τισ χρησεις, εκανα τη δικη σας συνταγη, χρησιμοποιώντας ηλιέλειο αντι για αραβοσιτέλειο, επειδη ειχα απ΄αυτό, πριν 15 ημέρες εκανα τη συνταγη με φαρινε farine up, 2 2 πακετα, με τις ποσοτητες υγρών που αναφέρετε, χωρις baking powder, γίνονται μια χαρά! ευχαριστώ για τη συνταγη σας, καλη Σαρακοστή! 2 πακέτα οχι 22!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας! Μόλις τα έφτιαξα και είναι τέλεια! Οπότε θα σας ρωτήσω: Αυτή η συνταγή θα μπορούσε να γίνει με αλεύρι ΓΟΧ ολικής άλεσης αντί λευκό; Επίσης, μπορεί να αντικατασταθεί η ζάχαρη με σιρόπι αγαύης ή γλυκαντικό σε σκόνη; (εκτός από στέβια, διότι δεν μου αρέσει καθόλου η γεύση της). Ή σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η συνταγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου καλύτερα να μην αλλάξεις το αλεύρι ή τη ζάχαρη, στα κουλουράκια, γιατί θα αλλάξει τελείως η σύστασή τους και το τελικό αποτέλεσμα.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.