Νοστιμότατα κουλουράκια με υπέροχη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Εύκολα και με λίγα υλικά, ότι πρέπει για το καφεδάκι μας, τη δουλειά και το σχολείο.
Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα
Υλικά για 50 τεμάχια
• 1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
• 1 νεροπότηρο αραβοσιτέλαιο
• 1 νεροπότηρο ζάχαρη
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
• 1 νεροπότηρο αραβοσιτέλαιο
• 1 νεροπότηρο ζάχαρη
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 700 - 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα λεκανάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, περίπου για 5'. Κατόπιν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. | |
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού και μισό από το αλεύρι μας., συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. | |
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο - λίγο (μπορεί να μην το πάρει όλο), ανακατεύοντας με το χέρι μας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να κολλάει ελαφρά στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να σφίξει, στο ψυγείο, για μισή με 1 ώρα. | |
Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε τα κουλούρια μας και τα
αραδιάζουμε σε λαδωμένες ή βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C ή στους 170°C στον αέρα, για 15' - 20' περίπου, ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν. -- Δεν τα ψήνουμε πολύ, για να μας γίνουν μαλακά. -- Αν τα φυλάξουμε κλεισμένα σε μπολ αεροστεγώς, διατηρούνται για πολλές μέρες. -- Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρά στα χέρια, γιατί όταν την «ξεκουράσουμε» θα σφίξει. Δείτε επίσης; Κουλουράκια λεμονιού |
8 Σχόλια
Πόσα γραμμάρια είνα η ζάχαρη, το σπορέλαιο και ο χυμός πορτοκάλι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου αν και με τα ποτήρια είναι πολύ πιο εύκολο, η ζάχαρη, το σπορέλαιο και ο χυμός πορτοκαλιού, είναι από 240 γραμμ. το καθένα.
ΔιαγραφήΚυρία Γιώτα, πειράζει αν το σπορέλαιο αντικατασταθεί από ηλιέλαιο;
ΔιαγραφήΌχι φίλη μου δεν πειράζει, μπορείς να βάλεις ηλιέλαιο.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη ζύμη πρέπει να την ανοίξουμε με πλάστη? Πώς μπορώ να πετύχω το σχήμα της φωτογραφίας στα κουλουράκια;
Νάνσυ μου δεν χρειάζεται πλάστης. Παίρνουμε λίγη ζύμη, τη ρολάρουμε να γίνει κορδόνι, φέρνουμε δίπλα δίπλα τις άκρες του και το στρίβουμε. Για ποιο εύκολα δες πώς τα φτιάχνω σε αυτό το βίντεο: Πασχαλινά κουλούρια με άλιωτο βούτυρο.
ΔιαγραφήΚύρια Γιωτσ καλό μεσημέρι!!! Αντί για αλεύρι γοχ μπορώ να χρησιμοποιήσω κόκκινη φαρίνα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου όχι, γιατί θα σου φουσκώσουνε πολύ.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.