Αν είσαστε κι εσείς από αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν στα πατατάκια (σπιτικά ή του εμπορίου), ιδού ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για να τα απολαύσετε ακόμα περισσότερο.
Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και γρήγορο άλειμμα γιαουρτιού, με ανθότυρο, πιπεριές και κρεμμύδι, που ταιριάζει πολύ και με κρέας ή κοτόπουλο.
Υλικά
• 130 γραμ. ανθότυρo
• 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• ½ κόκκινη πιπεριά
• ½ πράσινη πιπεριά
• ½ κρεμμύδι
• 2 - 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
• πατατάκια τσιπς
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και γρήγορο άλειμμα γιαουρτιού, με ανθότυρο, πιπεριές και κρεμμύδι, που ταιριάζει πολύ και με κρέας ή κοτόπουλο.
Ντιπ γιαουρτιού με ανθότυρο και πιπεριές
Υλικά
• 130 γραμ. ανθότυρo
• 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• ½ κόκκινη πιπεριά
• ½ πράσινη πιπεριά
• ½ κρεμμύδι
• 2 - 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
• πατατάκια τσιπς
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να πολτοποιηθούν, αλλά όχι τόσο που να γίνουν αλοιφή. | |
Έπειτα βάζουμε το ανθότυρο σ' ένα μπωλ, το θρυμματίζουμε με ένα πηρούνι και μετά ρίχνουμε το γιαούρτι και το κέτσαπ. | |
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και μετά προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πιπεριές με το κρεμμύδι και το αλάτι. | |
Ανακατεύουμε και πάλι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε και αναλόγως διορθώνουμε, προσθέτοντας ανθότυρο, γιαούρτι, κέτσαπ ή αλάτι. Αν δεν μας αρέσει να ακούγονται λίγο τα λαχανικά, μπορούμε να το χτυπήσουμε λίγο στον πολυκόφτη και να το κάνουμε τελείως αλοιφή, όπως έχω κάνει στο μπροστινό μπωλάκι. Δείτε επίσης: Τυροκαυτερή ή χτυπητή |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.