Τυροκαυτερή ή χτυπητή

Τυροκαυτερή ή χτυπητή - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ένα απ᾿ τα πιο ωραία και πικάντικα ορεκτικά, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Μπορούμε να το σερβίρουμε σε μπολ, ή και πάνω σε ψωμί, ειδικά σε ψημένο.
Αν μας γίνει περισσότερο καυτερή απ' όσο θέλουμε, «διορθώνουμε» με λίγο γιαούρτι, ή με τριμμένη και στιμμένη ντομάτα.


Τυροκαυτερή ή χτυπητή


 Υλικά

•    500 γραμ. φέτα σκληρή
•    2 κουτ. σούπας νερό
•    ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο (100ml)
•    4
κουτ. σούπας ξύδι
•    1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ή 1 πράσινη και ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή

 Εκτέλεση

Βάζουμε την πιπεριά στο μπλέντερ Τυροκαυτερή ή χτυπητή - Τα φαγητά της γιαγιάςκαι την χτυπάμε για λίγο να λιώσει, (ή την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε αν χρειαστεί και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν τη σερβίρουμε, για να δέσουν οι γεύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.