Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα ζουμερό φιλέτο ψαριού, λίγο λαδολέμονο με μουστάρδα, μια σκελίδα σκόρδο, δεντρολίβανο, λίγο άνηθο, αν μας αρέσει, και είμαστε εντάξει.
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Φιλέτο Παγκάσιους στο φούρνο, με σάλτσα λεμονιού και μουστάρδα
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 4 φιλέτα παγκάσιους (1 συσκευασία)
• 2 κουτ. σούπας γεμάτες μουστάρδα υγρή
• 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
• 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
• 1 κουτ. γλυκού άνηθο (προαιρετικά)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα φιλέτα των ψαριών που επιλέξαμε σ' ένα τρυπητό (αν είναι κατεψυγμένα τ' αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν στο ψυγείο, μέσα στη συσκευασία τους) και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. | |
Βάζουμε στο μπλέντερ το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο ή τριμμένο, τη μουστάρδα και τα χτυπάμε καλά να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα. | |
Τοποθετούμε τα φιλέτα σ' ένα ταψάκι, τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και μετά ρίχνουμε το μαϊντανό, το δεντρολίβανο και τον άνηθο. | |
Ψήνουμε τα φιλέτα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20'περίπου, στον αέρα, μέχρι τα ψάρια μας να πάρουν χρώμα. Δείτε επίσης: Φιλέτο Παγκάσιους πανέ |
2 Σχόλια
Καλή αρχη
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγινε πολύ- πολύ ωραίο....αποθηκεύω την συνταγή,για να την ξανακάνω....!!!
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.