Λικέρ Βύσσινο Χειμωνιάτικο

Λικέρ Βύσσινο Χειμωνιάτικο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το βύσσινο είναι ένα υπέροχο σπιτικό λικέρ που, με όποιον τρόπο κι αν το φτιάξουμε, θέλει περίπου δυο μήνες για να ωριμάσει και να γίνει.
Και αφού βύσσινα βρίσκουμε μόνο το καλοκαίρι, τι γίνεται αν μας τελειώσει το λικέρ και θελήσουμε να φτιάξουμε κι άλλο μέσα στο χειμώνα;
Απλά διαβάστε παρακάτω!


Λικέρ βύσσινο από σπιτική βυσσινάδα


Υλικά

•   1 λίτρο βυσσινάδα σπιτική ή συμπυκνωμένη του εμπορίου
•   1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
•   1 ξύλλο κανέλλας
•   4 - 5 γαρύφαλλα
•   1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση


Βάζουμε σ' ένα αποστειρωμένο βάζο ή μπουκάλι ίση ποσότητα βυσσινάδας (καλύτερα σπιτικής) και αλκοόλ, προσθέτουμε την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, το χυμό λεμονιού, σφραγίζουμε και ανακινούμε ελαφρά.
Λικέρ Βύσσινο Χειμωνιάτικο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λικέρ Βύσσινο Χειμωνιάτικο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αφήνουμε το λικέρ να γίνει για μια εβδομάδα, αν χρησιμοποιήσουμε βότκα ή 15 - 20 μέρες αν το φτιάξουμε με τσίπουρο, ανακινώντας το κάθε μέρα, μέχρι να διαλυθεί η βυσσινάδα.

Δοκιμάζουμε, και ανάλογα με το αποτέλεσμα, προσθέτουμε αλκοόλ αν το λικέρ μας φαίνεται πολύ γλυκό ή βυσσινάδα αν το θέλουμε γλυκύτερο.

Στις 20 μέρες περίπου σουρώνουμε το λικέρ και αφαιρούμε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.

-- Με τσίπουρο γίνεται πολύ ωραιότερο, απλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γίνει. 

Δείτε επίσης:

Λικέρ Βύσσινο λιαστό

Λικέρ Βύσσινο με ολόκληρα τα φρούτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.