Header Ads

Παντζάρια σαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας και γιαουρτιού

Παντζάρια σαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας και γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πρόκειται για μια πολύ εύκολη παντζαροσαλάτα, που γίνεται με τρία μόνο υλικά, πολύ γρήγορα και εντυπωσιάζει με την απίθανη γεύση της.
Αν τη φτιάξουμε μαζί με τα φύλλα γίνεται πολύ νόστιμη, ενώ χωρίς αυτά, μόνο με τους βολβούς, είναι πολύ πιο ευπαρουσίαστη.

Εύκολη σαλάτα με παντζάρια, σάλτσα μαγιονέζας και γιαουρτιού


Υλικά

•    700 γραμ. παντζάρια καθαρισμένα, χωρίς τα φύλλα τους
•    200 γραμ. μαγιονέζα
•    250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
•    2 - 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•    αλάτι

Εκτέλεση

Μ᾿ ένα κοφτερό μαχαίρι, καθαρίζουμε τα παντζάρια από τα φύλλα και τις φλούδες τους και τα πλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό. (Χρησιμοποιούμε γάντια γιατί βάφουν τα χέρια).
Παντζάρια σαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας και γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παντζάρια σαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας και γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ' ελαφρά αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει, βράζουμε τα παντζάρια (βολβούς) μέχρι να μαλακώσουν, κι αν θέλουμε μπορούμε να βράσουμε μαζί και τα φύλλα τους.
Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο να παγώσουν τελείως.
Παντζάρια σαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας και γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παντζάρια σαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας και γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ' ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το σκόρδο, το αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ένα.
Παντζάρια σαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας και γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παντζάρια σαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας και γιαουρτιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν παγώσουν τα παντζάρια, τα κόβουμε σε κυβάκια, τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, τ' ανακατεύουμε, κι αν θέλουμε τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, να «δέσουν» οι γεύσεις.

-- Μπορούμε να ᾿χουμε βράσει απ᾿ το προηγούμενο βράδυ τα παντζάρια και να τα ᾿χουμε φυλάξει σκεπασμένα, με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο.

-- Αν έχουμε βράσει και τα φύλλα μαζί, μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε κι αυτά μαζί με τους βολβούς και να σερβίρουμε παρέα.
Αλλιώς, μπορούμε να τα χοντροκόψουμε μόνα τους και να τα σερβίρουμε με λαδόξυδο.

-- Εναλλακτικά, μπορούμε να λιώσουμε τα παντζάρια μ' ένα πηρούνι και να την κάνουμε βελουτέ, ή να προσθέσουμε κι άλλα υλικά και να φτιάξουμε την παραδοσιακή παντζαροσαλάτα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια