Οι κασεροκροκέτες είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, που γίνεται εύκολα και γρήγορα, κι αρέσει σε όλους.
Με τσιπουράκι και ουζάκι το χειμώνα μπροστά στο τζάκι ή με παγωμένη μπυρίτσα στη βεράντα ή στον κήπο το καλοκαίρι, το μόνο που χρειάζεται επιπλέον, είναι η καλή παρέα.
Υλικά για 36 - 37 κομμάτια
• 400 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 100 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• μοσχοκάρυδο
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο μισό - μισό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Με τσιπουράκι και ουζάκι το χειμώνα μπροστά στο τζάκι ή με παγωμένη μπυρίτσα στη βεράντα ή στον κήπο το καλοκαίρι, το μόνο που χρειάζεται επιπλέον, είναι η καλή παρέα.
Κασεροκροκέτες
Υλικά για 36 - 37 κομμάτια
• 400 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 100 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• μοσχοκάρυδο
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο μισό - μισό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε όλα τα
υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι. |
|
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα, να σφίξουν. | |
Βάζουμε τα λάδια σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν καλά, σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις κασεροκροκέτες μέχρι να ροδίσουνε, από όλες τις μεριές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρουμε ζεστές. |
17 Σχόλια
Καλησπερα σου ...με λενε κλαιριτσα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπον σε λιγο εχω παρεα για μπυριτσα...τις εκανα μου βγηκαν τελειες....
Κ εκανα κ πιτσα με χορτα κ μυζηθρα κτλ ...
Ταιριαξαν απολυτα....μπραβο σουυυυ
Καλησπέρα, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.
ΔιαγραφήΑν βάλω μόνο gouda και κεφαλοτυρι πειράζει; αν όχι πόσο πρέπει να βάλω από το καθένα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και δεν θα είναι κασεροκροκέτες, υπολόγισε να βάλεις ίδια ποσότητα τυριών, με περισσότερο το κεφαλοτύρι.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για την απάντηση :) , στην κατάψυξη μπαίνει η ζύμη;
ΔιαγραφήΑν χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και όχι αραβοσιτέλαιο πειράζει; αν όχι, πιο καλύτερα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανένα πρόβλημα, βάλε όποιο θέλεις, καλύτερα το ηλιέλαιο.
Διαγραφήτελεια μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειες μου βγηκαν..ευχαριστω πολυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας, έχω μια απορία, γιατί στις φωτογραφίες σας πιο πάνω έχει χρώμα πράσινο το μίγμα των τυριών;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Νικ, συγνώμη αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας, Στην συνταγή Κασεροκροκέτες υπάρχουν οδηγίες πως τις φτιαχνουμε, το μ.ιγμα των τυριών όμως ειναι πράσινο, γιατί;
ΔιαγραφήΣυγνώμη, αλλά το χρώμα στις φωτογραφίες δεν είναι πράσινο. Είναι το χρώμα που δίνουν τα αυγά, σε συνδυασμό με τα τυριά.
ΔιαγραφήΟκ,ευχαριστώ.
ΔιαγραφήΗ ρίγανη θα είναι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ;
Ναι μπορούμε.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.