Header Ads

Κασεροκροκέτες

Κασεροκροκέτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Οι κασεροκροκέτες είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, που γίνεται εύκολα και γρήγορα, κι αρέσει σε όλους.
Με τσιπουράκι και ουζάκι το χειμώνα μπροστά στο τζάκι ή με παγωμένη μπυρίτσα στη βεράντα ή στον κήπο το καλοκαίρι, το μόνο που χρειάζεται επιπλέον, είναι η καλή παρέα.
 

Κασεροκροκέτες


Υλικά για 36 - 37 κομμάτια

•  400 γραμ. κασέρι τριμμένο
•  100 γραμ. γκούντα τριμμένη
•  50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•  2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•  3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•  μοσχοκάρυδο
•  ρίγανη
•  αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•  ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο μισό - μισό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Κασεροκροκέτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κασεροκροκέτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι.
Κασεροκροκέτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κασεροκροκέτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα, να σφίξουν.
Κασεροκροκέτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κασεροκροκέτες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε τα λάδια σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν καλά, σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις κασεροκροκέτες μέχρι να ροδίσουνε, από όλες τις μεριές.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρουμε ζεστές.

Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

  1. Καλησπερα σου ...με λενε κλαιριτσα....
    Λοιπον σε λιγο εχω παρεα για μπυριτσα...τις εκανα μου βγηκαν τελειες....
    Κ εκανα κ πιτσα με χορτα κ μυζηθρα κτλ ...
    Ταιριαξαν απολυτα....μπραβο σουυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν βάλω μόνο gouda και κεφαλοτυρι πειράζει; αν όχι πόσο πρέπει να βάλω από το καθένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν θα είναι κασεροκροκέτες, υπολόγισε να βάλεις ίδια ποσότητα τυριών, με περισσότερο το κεφαλοτύρι.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση :) , στην κατάψυξη μπαίνει η ζύμη;

      Διαγραφή
  3. Αν χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και όχι αραβοσιτέλαιο πειράζει; αν όχι, πιο καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα πρόβλημα, βάλε όποιο θέλεις, καλύτερα το ηλιέλαιο.

      Διαγραφή
  4. Τελειες μου βγηκαν..ευχαριστω πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σας, έχω μια απορία, γιατί στις φωτογραφίες σας πιο πάνω έχει χρώμα πράσινο το μίγμα των τυριών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Νικ, συγνώμη αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας, Στην συνταγή Κασεροκροκέτες υπάρχουν οδηγίες πως τις φτιαχνουμε, το μ.ιγμα των τυριών όμως ειναι πράσινο, γιατί;

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη, αλλά το χρώμα στις φωτογραφίες δεν είναι πράσινο. Είναι το χρώμα που δίνουν τα αυγά, σε συνδυασμό με τα τυριά.

      Διαγραφή
    4. Οκ,ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  6. Η ρίγανη θα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.