Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια

Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα ιδανικότερα σοκολατάκια για παιδικό πάρτυ· πάρα πολύ μαλακά για τα παιδιά, με φανταστική γέμιση και ένα ολόκληρο κερασάκι γλυκό του κουταλιού, στη μέση.
Το μόνο κακό που έχουν για τους μεγάλους, είναι ότι δεν μπορείς να σταματήσεις στο πρώτο, αλλά συνεχίζεις να τρως μέχρι να τελειώσουν!


Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια


Υλικά

•    450 γραμ. αμύγδαλα άψητα
•    1 βαζάκι κεράσι γλυκό του κουταλιού (450 γραμ. περίπου)
•    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
•    1 κουτ. γλυκού πούδρα πικραμυγδάλου ή 1 βανίλια
•    2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
•    1 σφηνάκι (50 γραμ.) λικέρ πικραμύγδαλο ή όποιο άλλο λικέρ θέλουμε
•    300 -  350 γραμ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αμύγδαλα σ᾿ ένα μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι, με νερό που βράζει, φροντίζοντας να τα σκεπάζει. (Αναλυτικά εδώ)
Τα αφήνουμε, για 1' - 2' και τα βγάζουμε (είναι έτοιμα όταν φουσκώσουν).
Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό, για να παγώσουν λίγο και να πιάνονται.
 
Τα στραγγίζουμε καλά και τα ξεφλουδίζουμε.
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα στεγνώνουμε με πετσέτα, τ᾿ απλώνουμε σ᾿ ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους 100°C, στον αέρα για 10' - 15' περίπου, μέχρι να στεγνώσουνε καλά.
Αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν τελείως και ρίχνουμε το κεράσι σ᾿ ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από το σιρόπι.
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν κρυώσουν τα αμύγδαλα τα πολτοποιούμε στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη.
Αδειάζουμε τα 400 γραμμάρια σ᾿ ένα μπολ, (κρατάμε την υπόλοιπη σκόνη 20 - 30 γραμ. για επικάλυψη), προσθέτουμε την πούδρα πικραμυγδάλου ή τη βανίλια, το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει πηχτή πάστα και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί να λιώσει και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βρέχουμε τα χέρια μας με το λικέρ και μ᾿ ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε ποσότητα από την πάστα, την τοποθετούμε στην παλάμη μας και με το άλλο χέρι την πατάμε να απλωθεί.
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τοποθετούμε ένα κεράσι στο κέντρο και αρχίζουμε να ανασηκώνουμε τις άκρες.
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συνεχίζουμε μέχρι να κλείσουμε μέσα το κεράσι.
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα με τις παλάμες μας τα πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
Χρησιμοποιώντας δύο πηρούνια, κυλάμε τα μπαλάκια μέσα στην κουβερτούρα.
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αφού πάρουν παντού σοκολάτα, τα βγάζουμε με το ένα πηρούνι, σκουπίζοντας με το άλλο τη σοκολάτα που τρέχει και τα τοποθετούμε σε δίσκο με αντικολλητικό χαρτί. 
Τα γαρνίρουμε με την σκόνη αμυγδάλου που κρατήσαμε ή με τρούφα, ή ακόμη και με ινδοκάρυδο.
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου και ολόκληρα κεράσια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες να σφίξει λίγο η πάστα και να παγώσει η σοκολάτα.

Τρώμε με δική μας ευθύνη και δεν ξεχνάμε: τελειώνουν πολύ γρήγορα!
Άλλωστε καμιά 40αριά κομμάτια βγαίνουν μόνο!


2 σχόλια:

  1. Φανταστικά σοκολατάκια, φαίνονται πολύ νόστιμα!!
    Γιώτα σου εύχομαι καλές γιορτές με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου σ΄ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές επίσης.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.