Header Ads

Μιλκ σέικ (milkshake) φράουλα ή σοκολάτα


Μιλκ σέικ (milkshake) φράουλα ή σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πολλά - πολλά χρόνια πριν, τέτοιες μέρες (αμέσως μετά το Πάσχα), αρχίζαμε τις εξορμήσεις στις παραλιακές καφετέριες για παγωτό και μιλκ σέικ. Από τα πιο φημισμένα μιλκ σέικ εκείνης της εποχής στην Πάτρα, αυτό του "Πελεκάνου", της ιστορικής καφετέριας που δυστυχώς δεν υπάρχει πια.

Μιλκ σέικ (milk shake) με παγωτό φράουλα ή σοκολάτα

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•   3 μπάλες παγωτό φράουλα ή σοκολάτα ή όποια άλλη γεύση μας αρέσει
•   ½ ποτήρι νερού κρύο γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο) ή φρέσκο
•   2 κουτ. σούπας σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας (προαιρετικά)
•   2 φράουλες (προαιρετικά)
•   ζάχαρη (μόνο για τους αμετανόητους)

Εκτέλεση

Πριν αρχίσουμε την παρασκευή του μιλκσέικ, αφήνουμε το παγωτό για 5' λεπτά εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει λίγο.
Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το παγωτό σοκολάτα σ' ένα μπλέντερ, (και με χτυπητήρι του φραπέ μια χαρά γίνεται) και τα χτυπάμεσε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να αφρατέψουν.
Μιλκ σέικ (milkshake) φράουλα ή σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μιλκ σέικ (milkshake) φράουλα ή σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ, να μην γίνει σαν γάλα, αλλά όσο το δυνατόν πιο παχύρρευστο, τόσο όσο να περνάει από ένα χοντρό καλαμάκι.
Εάν θέλουμε φράουλα ή όποια άλλη γεύση μας αρέσει, χρησιμοποιούμε το ανάλογο παγωτό και σιρόπι.
Μιλκ σέικ (milkshake) φράουλα ή σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μιλκ σέικ (milkshake) φράουλα ή σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν θέλουμε, για περισσότερη γεύση και ωραιότερη εμφάνιση, βάζουμε πρώτα στα τοιχώματα του ποτηριού σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας και κομμάτια φράουλας ή τρίμματα σοκολάτας, (ανάλογα τη γεύση που φτιάχνουμε) και έπειτα ρίχνουμε το μιλκσέικ.
Το σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι με χοντρό καλαμάκι.

-- Για να κρατήσουμε το μιλκσέικ κρύο περισσότερη ώρα, μπορούμε να τοποθετήσουμε από πριν τα ποτήρια μας στην κατάψυξη.

-- Εάν το μιλκσέικ μας γίνει περισσότερο πηχτό απ′ όσο θέλουμε προσθέτουμε, επιπλέον λίγο γάλα και ξαναχτυπάμε μέχρι να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

-- Μπορούμε αντί για φρέσκο γάλα να χρησιμοποιήσουμε αδιάλυτο εβαπορέ γάλα (γίνεται πιο κρεμώδες το μιλκσέικ), σοκολατούχο, με γεύση φράουλα, μπανάνα ή ότι άλλο επιθυμούμε.

Δείτε επίσης: Smoothie με φράουλα και μπανάνα

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. poly oraio ♥ einai oraio kai xwris zaxari
    Mia protimisei einai oraio na kaneis anamiji fraoula mazi me tin sokolata ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.