Παγωτό Σοκολάτα

Παγωτό Σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα πολύ εύκολο παγωτό, με υπέροχη σοκολατένια γεύση και εξαιρετική υφή.
Ο συνδυασμός σοκολάτας και πραλίνας φουντουκιού μέσα και το σιρόπι με την τριμμένη σοκολάτα απ' έξω, απλά δεν υπάρχει.
Για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.
Φτιάξτε το και χαρείτε το!


Παγωτό σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού


Υλικά

•    250 γραμ. σαντιγύ φυτική (Vegetalcrem)
•    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•    1 κουτί γάλα εβαπορέ
•    3 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού
•    100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας (ή ξύσμα κουβερτούρας)
•    1 κουτ. σούπας γεμάτη κακάο (σκόνη)
•    1 βανίλια

Εκτέλεση


Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει). Αλλιώς βάζουμε το μπολ σε μια λεκάνη με πολύ παγωμένο νερό και παγάκια.
Παγωτό Σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό Σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ για 2' και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, τη μερέντα, το κακάο, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 10'. 
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 50' - 60'.
Παγωτό Σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό Σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5' και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 50' - 60'. 
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος, προσθέτοντας στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη. 
Παγωτό Σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό Σοκολάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αφού το παγώσουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
 

Το σερβίρουμε με σιρόπι και τρίμματα σοκολάτας.


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους