Το ωραιότερο και πιο γευστικό, σπιτικό, σιρόπι σοκολάτας που υπάρχει. Γίνεται εύκολα, πολύ γρήγορα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στα κοκτέιλ, τον καφέ ή τα μιλκσέικ μας, να περιχύσουμε τις σοκολατόπιτες και τις κρέπες ή τα pancakes και τις βάφλες μας, να γαρνίρουμε τα παγωτά ή ένα μπολ με φράουλες κ.α.
Υλικά
• 100 γραμ. κακάο σκόνη
• 300 γραμ. ζάχαρη
• 350 ml νερό
• 1 βανίλια
• 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σιρόπι Σοκολάτας σπιτικό χωρίς κουβερτούρα
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 100 γραμ. κακάο σκόνη
• 300 γραμ. ζάχαρη
• 350 ml νερό
• 1 βανίλια
• 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Έπειτα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, τα βράζουμε για 5' - 7'. | |
Όταν πήξει λίγο η σοκολάτα, σαν σιρόπι σε γλυκό του κουταλιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και το φυλάμε στο ψυγείο. Εάν το σιρόπι μας γίνει αραιό, μπορούμε να προσθέσουμε μια δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη και να το βράσουμε λίγο ακόμη. Αν βγει πολύ πηχτό το αραιώνουμε με μια κουταλιά ζεστό νερό. Δείτε επίσης: Μπεν μαρί - Πώς λιώνουμε τη σοκολάτα |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.