Παγωτό Φράουλα

Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δεν υπάρχει καλύτερο από το σπιτικό παγωτό.
Κι αν είναι σαν αυτό εδώ, φτιαγμένο με ώριμες, πολτοποιημένες φράουλες, τότε είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει εμάς, αλλά και τα παιδιά μας.
Φτιάξτε το, δοκιμάστε το με αρκετό σιρόπι φράουλας και θα ξετρελαθείτε!


Σπιτικό παγωτό με λιωμένες φράουλες

 Υλικά

•    250 γραμ. σαντιγύ φυτική (Vegetalcrem)
•    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•    1 κουτί γάλα εβαπορέ
•    200 γραμ. φράουλες
•    1 βανίλια

 Εκτέλεση


Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι, ελαφρά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει).
Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ για 3΄- 4΄μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 6΄.
Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60΄.
Έπειτα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60'.
Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος, προσθέτοντας στο τέλος τις λιωμένες φράουλες και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη. Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Το σερβίρουμε με κομμάτια φράουλας ή και σιρόπι φράουλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους