Δεν υπάρχει καλύτερο από το σπιτικό παγωτό.
Κι αν είναι σαν αυτό εδώ, φτιαγμένο με ώριμες, πολτοποιημένες φράουλες, τότε είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει εμάς, αλλά και τα παιδιά μας.
Φτιάξτε το, δοκιμάστε το με αρκετό σιρόπι φράουλας και θα ξετρελαθείτε!
Κι αν είναι σαν αυτό εδώ, φτιαγμένο με ώριμες, πολτοποιημένες φράουλες, τότε είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει εμάς, αλλά και τα παιδιά μας.
Φτιάξτε το, δοκιμάστε το με αρκετό σιρόπι φράουλας και θα ξετρελαθείτε!
Σπιτικό παγωτό με λιωμένες φράουλες
Υλικά
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ
• 200 γραμ. φράουλες
• 1 βανίλια
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι, ελαφρά. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει). |
|
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ για 3΄- 4΄μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 6΄. | |
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60΄. Έπειτα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60'. |
|
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του
χτυπήματος, προσθέτοντας στο τέλος τις λιωμένες φράουλες και στη
συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη. Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες,
είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε. Το σερβίρουμε με κομμάτια φράουλας ή και σιρόπι φράουλας. |
2 Σχόλια
Τέλειο, αγαπημένο κλασσικό παγωτό αλλά με την φράουλα που το κάνει σπέσιαλ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό τριήμερο Γιώτα!!
Μάχη μου επίσης, να είσαι πάντα καλά.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.