Μια από τις πολύ εύκολες, αλλά ταυτόχρονα και πάρα πολύ ωραίες πίτες.
Αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα του εμπορίου, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς φασαρία.
Αν όμως την φτιάξουμε με σπιτική σφολιάτα, γίνεται ακόμη νοστιμότερη και πολύ πιο βουτυράτη.
Κασερόπιτα με μπέικον
Υλικά
• 1 πακέτο σφολιάτας
• 300 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 200 γραμ. ένταμ τριμμένο
• 350 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 6 φέτες μπέικον
• 3 αυγά
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• μαργαρίνη για τα φύλλα
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα του εμπορίου, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς φασαρία.
Αν όμως την φτιάξουμε με σπιτική σφολιάτα, γίνεται ακόμη νοστιμότερη και πολύ πιο βουτυράτη.
Κασερόπιτα με μπέικον
Υλικά
• 1 πακέτο σφολιάτας
• 300 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 200 γραμ. ένταμ τριμμένο
• 350 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 6 φέτες μπέικον
• 3 αυγά
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• μαργαρίνη για τα φύλλα
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και σ᾿ ένα άλλο, χτυπάμε τ᾿ αυγά, αλατοπιπερώνουμε κι έπειτα προσθέτουμε και ανακατεύουμε το γιαούρτι. | |
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 24 x 30 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα. | |
Απλώνουμε τα μισά τυριά στο ταψί και στρώνουμε από πάνω το μπέικον. | |
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά, περιχύνουμε το μείγμα των αυγών και της γιαούρτης και το απλώνουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα και τυλίγουμε και τις δύο (κάτω και πάνω) προς τα μέσα, φτιάχνοντάς τες κόθρο. |
|
Βουτυρώνουμε καλά τη σφολιάτα και χαράζουμε σε κομμάτια. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄- 45΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 5΄, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε. Τεμάχια: 6 - 9 |
6 Σχόλια
την "καρφιτσώνω" και την δοκιμάζω αμέσως μετά τη νηστεία του Πάσχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τις εύκολες και νόστιμες συνταγές!!
Καλό απόγευμα :)
Σας βρήκε η γυναίκα μου και έφτιαξε σύμφωνα με τα παραπάνω και θα με κάνει χοντρό !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Γιώργο, ελπίζω τελικά να μην φάγατε πολύ!
ΔιαγραφήΔεν φάγαμε..έφαγα..χαχαχ
ΔιαγραφήΠολύ ωραία, σαν τον άντρα μου δηλαδή!!!
Διαγραφήμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.