Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα

 Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το κοτόπουλο με λαχανικά και ειδικά με αρακά, μπορεί να μην είναι από τα πολύ συνηθισμένα φαγητά, αν όμως αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.
Φτιάξτε το και θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας.


Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα


Υλικά

•    1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
•    ⅔ φλυτζ. τσαγιού αρακά
•    1 καρότο σε μπαστούνια
•    5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•    1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε φέτες
•    3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
•    2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
•    1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
•    50 γραμ. κεφαλοτύρι σε κύβους
•    ½ κρασοπότηρο κρασί
•    1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•    1 κουτ. σούπας φυτίνη
•    ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μερίδες.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
 Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
 Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, και τα σκορπίζουμε στη γάστρα, φροντίζοντας τα υλικά μας, να πάνε παντού.

Τέλος περιχύνουμε με το λάδι, ρίχνουμε τη φυτίνη, το κρασί σε μια άκρη, τη ρίγανη και το κεφαλοτύρι.


Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να πιεί τα ζουμιά του και να ροδοκοκκινίσει.


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.