Για ευνόητους λόγους, έχει ονομαστεί και φοιτητικό σουφλέ· (η ξαδερφή μου η Νάντια όταν σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη, το τιμούσε δεόντως).
Βεβαίως, η επιτυχία του οφείλεται στην καταπληκτική του γεύση, αλλά και στην ευκολία και την ταχύτητα παρασκευής του.
Σουφλέ με ψωμί του τόστ
Υλικά
• 12 - 13 φέτες ψωμί του τόστ
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 130 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
• 12 φέτες γκούντα
• 12 φέτες ένταμ
• 12 φέτες πάριζα, ζαμπόν ή γαλοπούλα
• 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
• 4 αυγά
• 800 γραμ. γάλα φρέσκο
• 2 - 3 φρυγανιές τριμμένες στο μούλτι
• μαργαρίνη για επάλειψη
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βεβαίως, η επιτυχία του οφείλεται στην καταπληκτική του γεύση, αλλά και στην ευκολία και την ταχύτητα παρασκευής του.
Σουφλέ με ψωμί του τόστ
Υλικά
• 12 - 13 φέτες ψωμί του τόστ
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 130 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
• 12 φέτες γκούντα
• 12 φέτες ένταμ
• 12 φέτες πάριζα, ζαμπόν ή γαλοπούλα
• 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
• 4 αυγά
• 800 γραμ. γάλα φρέσκο
• 2 - 3 φρυγανιές τριμμένες στο μούλτι
• μαργαρίνη για επάλειψη
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την μίση φρυγανιά. Αλοίφουμε τις φέτες του ψωμιού, από τη μια πλευρά, με λίγη μαργαρίνη και στρώνουμε τις μισές στο πυρέξ, με την αβουτύρωτη πλευρά προς τα κάτω. (Αν υπάρχουν κενά ανάμεσα στις φέτες, τις κλείνουμε με κομμάτια ψωμιού). |
|
Έπειτα τοποθετούμε τις μισές φέτες ένταμ και τις καλύπτουμε με τις μισές φέτες πάριζα. | |
Απλώνουμε το μισό ρεγκάτο και έπειτα, βάζουμε το μισό μπέικον. | |
Στρώνουμε τις μισές φέτες γκούντα και συνεχίζουμε στρώνοντας το υπόλοιπο ψωμί. | |
Βάζουμε πάλι ένταμ και το σκεπάζουμε με την πάριζα. | |
Συνεχίζουμε απλώνοντας το ρεγκάτο και το μπέικον. Και τελειώνουμε με τις φέτες γκούντα. |
|
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά με το γάλα, ρίχουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε το σουφλέ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε το πυρέξ απ᾿ το ψυγείο, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και το απλώνουμε πάνω στα τυριά. |
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Καλό είναι, αν κρατιώμαστε, να το αφήσουμε να σταθεί, τουλάχιστον 20'- 30', κι έπειτα να το κόψουμε. |
13 Σχόλια
Το έχω φτιάξει κι εγώ σε τραπέζι με φίλους και έγινε ανάρπαστο!! Εγώ το κάνω με κρις κρις τόστιμο ψίχα και γίνεται τέλειο! Συνήθως προτιμώ κρέμα γάλακτος από φρέσκο γάλα και δεν έχω βάλει ποτέ μοσχοκάρυδο.. Θα το δοκιμάσω όμως και θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα! Ευχαριστώ για την ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάντια μου καλώς όρισες.
ΔιαγραφήΠολύ καλή η ιδέα σου για ψίχα τόστ. Όσο για την κρέμα γάλακτος, σίγουρα μιλάμε για πιο πλούσια γεύση, αλλά και περισσότερες θερμίδες (άτιμη δίαιτα), οπότε η επιλογή είναι ανάλογη με την περίπτωση.
Τέλος σχετικά με το μοσχοκάρυδο, περιμένω να μου πεις τις εντυπώσεις σου. Φιλιά.
Καλησπέρα Γιώτα! Έφτιαξα το λαχταριστό σουφλέ το Σάββατο που μας πέρασε και πραγματικά δεν έμεινε ψίχουλο! Το μοσχοκάρυδο του έδωσε μια υπέροχη γεύση και άρωμα και το ψωμάκι ήταν αφράτο και νόστιμο! Τέλειο γεύμα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάντιά μου καλησπέρα. Χαίρομαι πολύ - πολύ που σου άρεσε. Φιλιά
Διαγραφήτο εκανα και εγω ειχα τραπεζι και ξετρελαθηκαν ολοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω εβαλα και πιπερια φλωρινης σε κυβακια και εχει τελεια γευση!!! Δοκιμαστε το
ΑπάντησηΔιαγραφήη συνταγη ειναι καταπληκτικη.μονο που τα αυγα τα χτυπαμαι μονα τους και τα στρωνουμε προσεκτικα απο πανω.κανουν πολυ ωραια κρουστα.μη φοβηθειτε αν δειτε να μπαινει μεσα στο τυρι.οταν ψηνεται ειναι τελειο.δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήμολις μπηκε στο φουρνο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνχαρητήρια παιδιά..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις το βγάζω απο τον φούρνο...
Απλό και κατανοητό..Μοσχοβόλισε ολο το σπίτι.!!
Το εφτιαξα εχτες και εγινε πεντανοστιμο!! Πολυ καλη συνταγη!!Ευχαριστουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΕ ΠΙΟ Light ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΕΛΑΦΡΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΜΕ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΟΣΤΙΜΟ..ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θέλετε όταν βάλετε τη δεύτερη στρώση ψωμιού απλώστε επάνω μια σάλτσα της αρεσκείας σας!! Γίνεται σαν πίτσα! Υπέροχο! Το ονομασα σουφλε - πίτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήti mou ekanes tora
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.