Από τα πιο ωραία γλυκάκια, που γίνονται πολύ εύκολα, γρήγορα, κι έχουν φοβερή γεύση και καταπληκτικό άρωμα.
Ιδανικά για κέρασμα (και στον εαυτό μας) ή για να διακοσμήσουμε τούρτες, κέικ, ή όποιο άλλο γλυκό θέλουμε.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα
Υλικά
• 3 - 4 πορτοκάλια κατά προτίμηση ακέρωτα
• 350 γραμ. ζάχαρη
• 300 ml. νερό
• 3 - 4 γαρύφαλλα
• 1 ξύλο κανέλλας
Για τη σοκολάτα
• 120 γραμ. κουβερτούρα
• ½ κουτ. γλυκού σπορέλαιο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ιδανικά για κέρασμα (και στον εαυτό μας) ή για να διακοσμήσουμε τούρτες, κέικ, ή όποιο άλλο γλυκό θέλουμε.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα
Υλικά
• 3 - 4 πορτοκάλια κατά προτίμηση ακέρωτα
• 350 γραμ. ζάχαρη
• 300 ml. νερό
• 3 - 4 γαρύφαλλα
• 1 ξύλο κανέλλας
Για τη σοκολάτα
• 120 γραμ. κουβερτούρα
• ½ κουτ. γλυκού σπορέλαιο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ με νερό, να ξεπικρίσουν. Τα κόβουμε σε ισόπαχες φέτες και αφαιρούμε κουκούτσια και χοντρές ίνες. |
|
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 10' (απ᾿ την ώρα που θα πάρουν βράση). Σβήνουμε τη φωτιά και τ᾿ αφήνουμε πάνω στο μάτι, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους. Την άλλη μέρα, τα ξαναβράζουμε για 12' - 15' (ανάλογα πόσο χοντρόφλουδα είναι τα πορτοκάλια μας. Όταν παγώσουν, τα βγάζουμε πάνω σε σχάρα, ή μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), για να στραγγίσουν, για 5' - 10'. |
|
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165°C στη μεσαία σχάρα, σε
αέρα για 30'- 40', περίπου (ανάλογα το πάχος των πορτοκαλιών), μέχρι να
στεγνώσουν καλά. (Αναλυτικά όλη η διαδικασία Εδώ). Για τη σοκολάτα: Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο, κι ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Την αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και βουτάμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια, μέχρι τη μέση τους. |
|
Τα τοποθετούμε σε σχάρα να στραγγίξουν για λίγο, κι έπειτα σε δίσκο με αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα). Όταν τα τελειώσουμε όλα, τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, για να κρυώσουν καλά. Τ᾿ απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές, λέγοντας στον εαυτό μας, ότι πρόκειται για φρούτα!!! |
6 Σχόλια
ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΦΕΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΞΕΠΙΚΡΙΣΕΤΕ? ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι. Πρώτα τα ξεπικρίζουμε 4 - 5 ώρες, ή 2 ώρες, αν ξύσουμε ελαφρά τις φλούδες. Έπειτα τα κόβουμε.
ΔιαγραφήΑν τα κανουμε χωρις ζαχαρη και με μαυρη σοκολατα χωρίς ζαχαρη... τότε θα τα τρώμε πράγματι χωρίς ενοχές :) Βεβαια δε ξερω αν θα γινουν καλα. Ισως αν ειναι γλυκά τα πορτοκάλια να ειναι μια χαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πώς θα τα καραμελώσουμε;
Διαγραφήεγώ δεν βάζω καθόλου νερό, βάζω στην κατσαρόλα μια στρώση φέτες πορτοκάλι, μια στρώση ζάχαρη, τα αφήνω λίγη ώρα να βγάλουν λίγα υγρά και αμέσως ανάβω τη φωτιά και τα βράζω 10 λεπτά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη δεύτερη φορά τα βράζουμε στο ίδιο νερό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.