Header Ads

Ρυζόγαλο «σπέσιαλ»

Ρυζόγαλο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα απλό και ταπεινό, αλλά πολύ ωραίο γλυκό, που όταν ήμασταν παιδιά, γλύκαινε τα απογεύματά μας.
Παραδόξως για γλυκό,  κάνει καλό και ενδείκνυται για τα μικρά, αλλά και τα πολύ αδύνατα παιδιά.
Βεβαίως και για τους πιο μεγάλους, κι ανεξαρτήτως βάρους, μια χαρά είναι!


Ρυζόγαλο «σπέσιαλ»


Υλικά
 
•   1 λίτρο γάλα φρέσκο
•   1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
•   90 γραμ. ρύζι γλασέ
•   50 γραμ. ζάχαρη
•   1 βανίλια
•   κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με νερό.
Ρυζόγαλο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρυζόγαλο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά. ΄Οταν ζεσταθούν, ρίχνουμε τη βανίλια και το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βράσει το ρύζι και να κρεμώσει, 20΄- 25΄ περίπου. 
Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4 μπολάκια.
Ρυζόγαλο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρυζόγαλο «σπέσιαλ» - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν κρυώσουν ελαφρά, πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με λίγη κανέλλα, κι όταν κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε στο ψυγείο.

-- Εάν θέλουμε το ρυζόγαλο να γίνει πιο κρεμώδες και να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια, όταν το κατεβάσουμε απ᾿ τη φωτιά, βάζουμε την κατσαρόλα σ᾿ ένα σκεύος με παγωμένο νερό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κρυώσει.


-- Στην τρίτη φωτογραφία, το δεξιό μπολ είναι χωρίς πάγωμα.


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.