Κοτόπουλο με λουκάνικα στη γάστρα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με λουκάνικα στη γάστρα
Ο συνδυασμός κοτόπουλου με λουκάνικο, δεν είναι πολύ συνηθισμένος, αλλά το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.
Τα παιδιά θα το λατρέψουν, αλλά ακόμη κι αυτοί που δεν είναι φίλοι του κοτόπουλου, θα το τιμήσουν δεόντως. 
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!



Κοτόπουλο με λουκάνικα στη γάστρα

Υλικά

•    1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
•    2 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα στα τέσσερα
•    5 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
•    3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
•    2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    2 κ. σ. γεμάτες μουστάρδα, υγρή
•    1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
•    χυμό από 1 λεμόνι
•    1 λεμονόκουπα στιμμένη
•    ½ κ. γλ. ρίγανη
•    ¼ κ. γλ. θυμάρι
•    1 κ. σ. φυτίνη
•    ¼ κ. γλ. πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με λουκάνικα στη γάστρα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με λουκάνικα στη γάστρα
Σ᾿ ένα μπολ βάζουμε το λάδι, στίβουμε το λεμόνι, (κρατάμε τη μια λεμονόκουπα), τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι και τα χτυπάμε μ᾿ ένα πηρούνι.
Έπειτα προσθετούμε στο μπολ με τη μαρινάδα, τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα σκόρδα, τα κρεμμύδια,τη στιμμένη λεμονόκουπα και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί, για 2 ώρες.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα, και στο μπολ που είχαμε το κοτόπουλο, κόβουμε και ρίχνουμε τις πατάτες.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με λουκάνικα στη γάστρα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με λουκάνικα στη γάστρα
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στη γάστρα, φροντίζοντας τα υλικά μας, να πάνε παντού.
Τέλος βάζουμε και τα λουκάνικα, τοποθετώντας τα ανάμεσα στις πατάτες και το κοτόπουλο και ρίχνουμε τη φυτίνη και το κρασί.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να πιεί τα ζουμιά του και να ροδοκοκκινίσει.

Αν το θέλουμε πολύ ξεροψημένο, 5' πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο γκριλ.

-- Εναλλακτικά, γίνεται το ίδιο νόστιμο και σε ταψί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους