Καλοκαιρινά βράδια, ανοιχτά παράθυρα, στενά δρομάκια, λαϊκές γειτονιές, φωνές παιδιών που παίζουν ξέγνοιαστα και η μυρωδιά απ᾿ τις τηγανιτές μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες να σου «σπάει» τη μύτη, ανοίγωντας την όρεξη.
Γιατί να μεγαλώνουν οι άνθρωποι;
Υλικά
• 4 μελιτζάνες φλάσκες
• 2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
• ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
• αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τις άκρες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες, ή σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατόνερο, για 5 λεπτά. (Έτσι δεν πικρίζουν και δεν απορροφούν πολύ λάδι στο τηγάνισμα).
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Αλατίζουμε ελαφρά, τις αλευρώνουμε και της ρίχνουμε στο ζεστό λάδι.
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Τις βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε αμέσως.
Γιατί να μεγαλώνουν οι άνθρωποι;
Μελιτζάνες τηγανιτές, αλευρωμένες
Υλικά
• 4 μελιτζάνες φλάσκες
• 2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
• ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
• αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τις άκρες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες, ή σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατόνερο, για 5 λεπτά. (Έτσι δεν πικρίζουν και δεν απορροφούν πολύ λάδι στο τηγάνισμα).
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Αλατίζουμε ελαφρά, τις αλευρώνουμε και της ρίχνουμε στο ζεστό λάδι.
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Τις βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε αμέσως.
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.