Κολοκυθάκια τηγανιτά χωρίς αλεύρι

Κολοκυθάκια τηγανιτά χωρίς αλεύρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Για τους περισσότερους από τη γενιά μου, η μυρωδιά από αυτό το πιάτο, φέρνει στο μυαλό μας εικόνες από καλοκαιρινά βράδια.
Γειτονιές, στενά δρομάκια, ανοιχτά παράθυρα, φωνές παιδιών και η μυρωδιά απ᾿ τα τηγανιτά κολοκυθάκια και τις πατάτες να σου «σπάει» τη μύτη. 


Κολοκυθάκια τηγανιτά χωρίς αλεύρωμα


Υλικά

• 5 κολοκυθάκια
ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
• αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες, τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ή σε ροδέλες και τα αλατίζουμε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί, μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε αμέσως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.