Header Ads

Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα καταπληκτικό σπιτικό φαγάκι, ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι μας.
Το συνοδεύουμε απαραίτητα με ένα κόκκινο, καλό κρασί και σκληρή, βαρελίσια φέτα.
Αν θέλουμε, μπορούμε να το φτιάξουμε και με γίδα ή προβατίνα, που έχουν περισσότερο λίπος, και έτσι γίνεται πολύ πιο νόστιμο.


Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες


Υλικά

•  1200 γραμ. κατσικάκι
•  1 κιλό μελιτζάνες
•  3 - 4 ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
•  1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•  2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•  ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•  ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
•  ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•  1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
•  1 πρέζα ζάχαρη
•  αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και μετά σε τρία ή τέσσερα κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος τους και τις αλατίζουμε.
Ρίχνουμε λάδι σ᾿ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, ελαφρά. 

Τις βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη.
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Kόβουμε το κατσικάκι σε μερίδες, το πλένουμε και το στεγνώνουμε, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο, σοτάροντας για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας).
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 50΄  περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε λίγο).
Τότε ρίχνουμε και τις μελιτζάνες, στην κατσαρόλα.


Από αυτή τη φάση και μετά δεν ανακατεύουμε το φαγητό, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄ με 20΄ ακόμα, µέχρι να βράσουν οι μελιτζάνες και να μείνει με το λάδι του.

Μερίδες: 4


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια