Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
Ένα φαγάκι ιδανικό για Κυριακάτικο τραπέζι, συνοδευμένο απαραίτητα από κόκκινο, καλό κρασί.
Αν θέλουμε, μπορούμε να το φτιάξουμε και με γίδα ή προβατίνα, που όμως έχουν περισσότερο λίπος, αλλά γι᾿ αυτό το λόγο, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο νόστιμο.



Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Υλικά

•  1200 γρ. κατσικάκι
•  1 κιλό μελιτζάνες
•  3 - 4 ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
•  1 κ. σ. πελτέ
•  2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
•  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•  ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•  ½ πιρεριά ψιλοκομμένη
•  ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•  1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
•  1 πρέζα ζάχαρη
•  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και μετά σε τρία ή τέσσερα κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος τους και τις αλατίζουμε.
Ρίχνουμε λάδι σ᾿ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, ελαφρά. 

Τις βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη.

Kόβουμε το κατσικάκι σε μερίδες, το πλένουμε και το στεγνώνουμε, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο, σοτάροντας για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας).
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 50΄  περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).
Τότε ρίχνουμε και τις μελιτζάνες, στην κατσαρόλα.


Από αυτή τη φάση και μετά δεν ανακατεύουμε το φαγητό, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄ με 20΄ ακόμα, µέχρι να βράσουν οι μελιτζάνες και να μείνει με το λάδι του.

Μερίδες: 4


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.