Η χωριάτικη σαλάτα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν όμως της προσθέσουμε μία κονσέρβα τόνο, τότε έχουμε μια καταπληκτική τονοσαλάτα.
Μια δροσερή, καλοκαιρινή λύση, για ένα γρήγορο και υγιεινό πιάτο, που μπορεί να αποτελέσει το μεσημεριανό ή το βραδινό μας.
Υλικά
• 2 μέτριες ντομάτες
• ½ αγγούρι
• ½ πράσινη πιπεριά
• 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
• 100 γραμ. φέτα σε κύβους
• 1 κουτάκι τόνο στραγγισμένο
• 5 ελιές Καλαμών (ή όποια προτιμάμε)
• 1 κουτ. γλυκού ξύδι
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ πιάτο κόβουμε τη ντομάτα σε κύβους, το αγγούρι σε φέτες, την πιπεριά σε μπαστουνάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
Βάζουμε τον τόνο στη μέση και προσθέτουμε τη φέτα και τις ελιές.
Τελειώνουμε βάζοντας το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι, τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Μια δροσερή, καλοκαιρινή λύση, για ένα γρήγορο και υγιεινό πιάτο, που μπορεί να αποτελέσει το μεσημεριανό ή το βραδινό μας.
Χωριάτικη σαλάτα με τόνο
Υλικά
• 2 μέτριες ντομάτες
• ½ αγγούρι
• ½ πράσινη πιπεριά
• 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
• 100 γραμ. φέτα σε κύβους
• 1 κουτάκι τόνο στραγγισμένο
• 5 ελιές Καλαμών (ή όποια προτιμάμε)
• 1 κουτ. γλυκού ξύδι
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ πιάτο κόβουμε τη ντομάτα σε κύβους, το αγγούρι σε φέτες, την πιπεριά σε μπαστουνάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
Βάζουμε τον τόνο στη μέση και προσθέτουμε τη φέτα και τις ελιές.
Τελειώνουμε βάζοντας το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι, τη ρίγανη και σερβίρουμε.
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.