Μελιτζάνες τηγανιτές

Τα φαγητά της γιαγιάς - Μελιτζάνες τηγανιτές
Γειτονιές, στενά δρομάκια, ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια, ανοιχτά παράθυρα, φωνές παιδιών και η μυρωδιά απ᾿ τις τηγανιτές μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες να σου «σπάει» τη μύτη.
Δυστυχώς ...μεγάλωσα.




Μελιτζάνες τηγανιτές


Υλικά

• 3 μελιτζάνες, φλάσκες
• ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
• αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τις άκρες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ή σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατόνερο, για 5 λεπτά. (Έτσι δεν πικρίζουν και δεν απορροφούν πολύ λάδι στο τηγάνισμα).
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μελιτζάνες τηγανιτέςΣτεγνώνουμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις βάζουμε στο ζεστό λάδι.
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Τις βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε αμέσως.



5 σχόλια:

  1. Αν δεν τις στεγνώσετε και τις βάλετε όπως λέτε στο τηγάνι, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε - καείτε άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και τα ευκόλως εννοούμενα συνήθως παραλείπονται, έχετε δίκαιο και διευκρινίστηκε ήδη στη συνταγή, Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.

      Διαγραφή
  2. Αλευρι δεν βαζουμε στις μελιτζανες.???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή την συνταγή, όχι δεν τις αλευρώνουμε. Για μελιτζανες με αλεύρι δες εδώ.

      Διαγραφή
  3. Αυτή η συνταγή ολοκληρώνεται υπέροχα αν τη συνοδεύσετε με κόκκινη σάλτσα.Τότε πραγματικά απογειώνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους