Αυτή είναι μια διαφορετική συνταγή, για να φτιάξουμε ζυμάρι για νόστιμες και πολύ αφράτες πίτσες.
Με αυτή την ποσότητα, μπορούμε να φτιάξουμε δύο κανονικές ή μία γίγας, κι αυτό την κάνει ιδανική για παιδικά πάρτυ!
Φτιάξτε τη και θα έχετε ένα ωραίο και τραγανό φύλλο.
Υλικά
• 300 γραμ. αλεύρι μαλακό
• 250 γραμ. αλεύρι σκληρό
• 150 γραμ. χλιαρό νερό
• 150 γραμ. χλιαρό γάλα
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 30 γραμ. νωπή
• 1 αυγό
• ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
Με αυτή την ποσότητα, μπορούμε να φτιάξουμε δύο κανονικές ή μία γίγας, κι αυτό την κάνει ιδανική για παιδικά πάρτυ!
Φτιάξτε τη και θα έχετε ένα ωραίο και τραγανό φύλλο.
Ζύμη για πολύ αφράτες πίτσες
Υλικά
• 300 γραμ. αλεύρι μαλακό
• 250 γραμ. αλεύρι σκληρό
• 150 γραμ. χλιαρό νερό
• 150 γραμ. χλιαρό γάλα
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 30 γραμ. νωπή
• 1 αυγό
• ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 3 - 4
κουταλιές της σούπας, από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει και φτιάχνουμε
ένα χυλό. Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 15', για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, σε μια λεκάνη ρίχνουμε, το αλεύρι, τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και αρχίζουμε να τ᾿ ανακατεύουμε καλά. |
|
Όταν ανακατευτούν τα υλικά μας, αρχίζουμε να ζυμώνουμε, ώσπου να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα
χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη νερό). |
|
Μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε για 5' - 7' λεπτά, ώστε να γίνει μια ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη. | |
Έπειτα μαζεύουμε τη
ζύμη σε μπάλα, την ξαναβάζουμε στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε με καθαρή
πετσέτα και μια λεπτή κουβερτούλα, για μία ώρα περίπου, σε ζεστό μέρος,
μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. |
|
Αφού ανέβει η ζύμη, λαδώνουμε
ελαφρά δύο στογγυλά ταψάκια πίτσας, ή μια λαμαρίνα (το ξέβαθο ταψί της κουζίνας) και ανοίγουμε τη ζύμη,
πιέζοντας με τις άκρες των δαχτύλων μας και φροντίζοντας στην άκρη του
ταψιού, η ζύμη να είναι ανασηκωμένη. -- Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για μία μέρα καλυμμένη με μεμβράνη στη συντήρηση, ή για δύο μήνες στην κατάψυξη. |
7 Σχόλια
Μολις την εφτιαξα και φενεται ομορφο ζυμαρι μπραβο σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυάκι χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.
Διαγραφήειναι τελεια η συνταγη και ναι μολις την ξανα εφτιαξα χρονια πολλα καλη χρονια με υγεια !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυάκι μου χρόνια πολλά, και καλή χρονιά.
Διαγραφήπειραζει αν βαλουμε αλευρι για ολες τις χρησεις??
ΑπάντησηΔιαγραφήΙωάννα μου δεν υπάρχει πρόβλημα, αν θέλεις βάλε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Διαγραφήωραία ευχαριστώ..αύριο θα τη δοκιμάσω..ελπίζω να μου πετύχει!
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.