Τραχανάς κοκκινιστός

Τραχανάς κοκκινιστός - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια, για να μας πούνε οι ειδικοί αυτό που ξέρανε πάντα οι γιαγιάδες μας· ότι ο τραχανάς είναι υπερτροφή.
Όντως, η τραχανόσουπα με κρεατόζουμο, είναι το καλύτερο και πιο υγιεινό πιάτο, για τα παιδιά μας και ειδικά τα μικρά.


Τραχανάς κοκκινιστός (τραχανόσουπα)

Υλικά

•   1 φλυτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
•   2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
•   1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτές
•   6 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
•   1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι), αν δεν έχουμε ζωμό
•   ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.


Αφού πάρουν πρώτα μια βράση, προσθέτουμε τον τραχανά. 

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην κολλήσει.
Το βράζουμε 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει.

Μερίδες: 4



1 σχόλιο:

  1. 6 μέρη νερό,1 μέρος τραχανά.
    βαζοντας το νερο στη φωτια,ριχνομε λιγο αλατι και λιγο ελαιολαδο.οταν αρχισει ο βρασμος
    ριχνομε τον τραχανα και ανακατεβομαι.μεχρι να πιει το νερακι του.βγαζομε απο την φωτια
    και σερβιρομαι στο πιατο τριβοντας αρκετη μυζηθρα.Η εγγονη μου 3 ετων τρελενετε.
    Ο παππους Σπυρος.

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους