Χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια, για να μας πούνε οι ειδικοί αυτό που ξέρανε πάντα οι γιαγιάδες μας· ότι ο τραχανάς είναι μια εξαιρετική τροφή.
Όντως, η τραχανόσουπα με κρεατόζουμο, είναι το καλύτερο και πιο υγιεινό πιάτο, για τα παιδιά μας και ειδικά τα μικρά.
Υλικά
• 1 φλυτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
• 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτές
• 6 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
• 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι), αν δεν έχουμε ζωμό
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτουμε τον τραχανά.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Βράζουμε για 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην μας κολλήσει.
Σερβίρουμε τον τραχανά μας ζεστό και τον συνοδεύουμε απαραίτητα με φέτα.
Μερίδες: 4
Όντως, η τραχανόσουπα με κρεατόζουμο, είναι το καλύτερο και πιο υγιεινό πιάτο, για τα παιδιά μας και ειδικά τα μικρά.
Τραχανόσουπα κοκκινιστή
Υλικά
• 1 φλυτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
• 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτές
• 6 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
• 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι), αν δεν έχουμε ζωμό
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτουμε τον τραχανά.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Βράζουμε για 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην μας κολλήσει.
Σερβίρουμε τον τραχανά μας ζεστό και τον συνοδεύουμε απαραίτητα με φέτα.
Μερίδες: 4
2 Σχόλια
6 μέρη νερό,1 μέρος τραχανά.
ΑπάντησηΔιαγραφήβαζοντας το νερο στη φωτια,ριχνομε λιγο αλατι και λιγο ελαιολαδο.οταν αρχισει ο βρασμος
ριχνομε τον τραχανα και ανακατεβομαι.μεχρι να πιει το νερακι του.βγαζομε απο την φωτια
και σερβιρομαι στο πιατο τριβοντας αρκετη μυζηθρα.Η εγγονη μου 3 ετων τρελενετε.
Ο παππους Σπυρος.
.
Σωστός φυσική γεύση για τα εγγόνια
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.