Κέικ σοκολάτας, με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού

Ένα από τα καταπληκτικότερα κέικ.
Για τους φανατικούς της σοκολάτας.
Σοκοκόλαση!








Κέικ σοκολάτας, με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού

Υλικά

•    310 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•    450 γρ. ζάχαρη
•    250 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
•    6 αυγά
•    130 ml. φρέσκο γάλα
•    2 βανίλιες
•    100 γρ. κακάο (άγλυκο, κοσκινισμένο)
•    1 πρέζα αλάτι

 Για το γλάσο
•    200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (μερέντα)
   
Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε μαρέγκα.  

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια ταχύτητα για 4΄ να αφρατέψει. 
Προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. 
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα.  
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα και το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄- 65΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει, για 15΄.

Έπειτα το τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη. 

Μ᾿ ένα κουτάλι βάζουμε τη μερέντα πάνω στο κέικ και την απλώνουμε μ᾿ ένα μαχαίρι, να πάει παντού.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τριμμένη κουβερτούρα, για γαρνίρισμα.

Μερίδες: 10


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους