Μαρινάδα για κοτόπουλο με γιαούρτι

Μαρινάδα για κοτόπουλο με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το κοτόπουλο μέσα σε γιαούρτι με αγγούρι, καρότο και λαδόξυδο, (σε τζατζίκι δηλαδή), γίνεται πολύ τρυφερό, μαλακό και πάρα πολύ νόστιμο.
Γατί το τζατζίκι, εκτός από πρώτης τάξεως ορεκτικό, μπορεί να είναι και μια εξαιρετική μαρινάδα για τα κοτόπουλά μας.


Μαρινάδα για κοτόπουλο με γιαουρτοσκόρδιο

Υλικά
 

•   1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό  
•   1 αγγούρι τριμμένο 
•   ½ καρότο τριμμένο (προαιρετικά) 
•   5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή λιωμένο 
•   ½ κουταλιά της σούπας αλάτι 
•   λίγο πιπέρι 
•   λίγο άνηθο (προαιρετικά) 
•   3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
•   2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αγγούρι και το καρότο, τριμμένα και στειμμένα,  αφού ρίξουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, το αλείφουμε με την μαρινάδα και φροντίζουμε να το σκεπάσουμε όλο.
Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε το μπολ με το κοτόπουλο όλη νύχτα στο ψυγείο και το μαγειρεύουμε την άλλη μέρα, αφού το πλύνουμε.

-- Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε το τζατζίκι που τυχόν, μας έχει περισσέψει. 



2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ιδέα Γιώτα χρησιμοποιώ μόνο το γιαούρτι στο κοτόπουλο και πιστεύω ότι αν το αλείψω σε λεπτότερο στρώμα σε όλο το κοτόπουλο με τόσα μυρωδικά θα γίνει πολύ νόστιμο.
    Ευχαριστώ για την ιδέα!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου γίνεται στ' αλήθεια νοστιμότατο, να το δοκιμάσεις.
      Φιλιά

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.